Kunstneriske oplevelser i Arta 22

De besøgende blev lukket ind under corona-sikre former, da Galleri Arta 22 lørdag formiddag åbnede dørene til en fernisrering med tre kunstnere.

Jette Jul Stenbæk er pilefletter og udstiller en række imponerende krukker, nogle af genstandene er skulpturelle, men der er også brugskurve.

– Jeg er meget inspireret af keramikken, men også af græske amforaer, siger Jette Jul Stenbæk.

Kunsthåndværkeren har også udstillet nogle pileformater, som er betydeligt højere end én meter.

– Med coronaen i foråret var der jo lidt mere tid, og så begyndte jeg at prøve at se, hvad der skete med materialet, hvis formatet blev større. Det er blevet en skulptur, og de skulpturelle ting er de sjoveste at lave, siger Jette Jul Stenbæk.

Ilona Fero, født i Ungarn, udstiller en række farvestrålende billeder.

– Det er fantasibilleder. Jeg har en lille datter, som jeg læser eventyr for, og historierne inspirerer mig, når jeg maler. Jeg kan godt lide at naturbilleder, og de skal være fulde af lyse farver, forklarer Ilona Fero

Formanden for Galleri Arta 22, Methea Gravesen, sørgede for, at der hele tiden ikke var flere end 10-12 gæster i det lille, hyggelige galleri midt i Algade.

– Folk er flinke til at tage hensyn, og vi mærker stor interesse for vores udstillinger, fortæller Methea Gravesen.

Udover Jette Jul Stenbæk og Ilona Fero udstiller Mads Ejrnæs akrylmalerier, hvor hovedmotivet er landskabet.

Galleri Arta 22's faste team – bestående af Henrik Boeck, Edel Jørgensen, Methea Graversen, Anne Raun og Jytte Andersen – præsenterer også flere nyheder, som kan ses i galleriet.