Kritiserer kommunen for Fibia samarbejde

Fibia lægger fibernet langs Dybesøvej, men beboerne på vejen får ikke adgang, kun sommerhusbeboere længere nede mod stranden.
Fibia lægger fibernet langs Dybesøvej, men beboerne på vejen får ikke adgang, kun sommerhusbeboere længere nede mod stranden.

Der skal hurtigere internetforbindelser til Odsherred. Derfor holdt flere topchefer fra Odsherred Kommune møde med fiberselskabet Fibia den 22.maj for at lave en aftale om et pilotprojekt i Rørvig, hvor kommunen skulle sende en såkaldt servicemeddelelse ud til samtlige indbyggere, i Rørvig, med en opfordring til at tilslutte sig Fibias udrulning af fibernet.

Hvis ikke, vil det, ifølge kommunens brev, blandt andet betyde at iværksættere, erhvervsdrivende, sommerhusgæster og borgere med hjemmearbejdsplads har svært ved at drive og arbejde i en moderne virksomhed, der er dårligere mulighed for telemedicin og det bliver sværere at sælge sommerhuse og helårsboliger i Odsherred.

Mette Frobenius er landligger i Rørvig i sommermånederne, og hun undrer sig over brevets indhold, og hun kritiserer Odsherred Kommune for at gå et usagligt ærinde.

»Jeg ønsker kun det allerbedste for både selvstændige, erhvervsdrivende, syge og studerende i Odsherred. Men jeg synes det er et mærkeligt pres at lægge på sommerhusejere, at det også er vores opgave at sikre erhvervsdrivende, telemedicinen og uddannelsesniveauet.Jeg bruger kun mit hus i sommermånederne, og jeg kunne selvfølgelig godt bruge flere tusinde kroner på at installere fibernet og tegne abonnement hos en privat udbyder. men jeg kunne sørme også godt bruge de penge på noget andet, også fordi de abonnementer, der følger med Fibia er helårlige, og hvis man skal lukke ned hvert halve år i vintermånederne, bliver det dyrt, besværligt og ret tidskrævende. Så det bliver et pænt nej tak herfra, på trods af den kommunale opfordring,« sige rhun til Nordvestnyt.

Sekretariatschef, Thure Jørgensen, fra Odsherred Kommune, slår fast, at den kommunale opfordring hænger i god tråd med behovet for bedre bredbåndsforbindelser i hele kommunen, og så slår han fast, at samarbejdet med Fibia lige så godt kunne være med et andet firma.

»Da vi behandler firmaer, bylav, lokale ildsjæle med flere ens, mener vi ikke, at Fibia får en fordel, som andre med lignende sigte ikke får eller kunne få. Øvrige firmaer skal i øvrigt være yderst velkomne til at igangsætte lignende initiativer rundt omkring i Odsherred både inden for fibernet og mobildækning, og så længe der er en vis volumen i det. Med det mener jeg, at vi ikke taler om enkelthusstandes kontakt med en leverandør, men om lokalområder,« siger han til avisen.