Koncert: De sætter strøm til folkemusikken

Koncert: De sætter strøm til folkemusikken

Duoen Vaev kombinerer traditionel folkemusik med elektronisk musik og elementer fra jazz og techno. PR-grafik

Duoen Vaev kombinerer traditionel folkemusik med elektronisk musik og elementer fra jazz og techno. PR-grafik

Hvad sker der, når man sætter strøm til traditionel folkemusik og blander med den nyeste elektroniske musik og elementer fra jazz og techno.

Så får man duoen Vaev, hvor rigsspillemand Poul Lendal har fundet sammen med rytmisk, elektronisk musiker David Mondrup.

Torsdag den 30. marts kl. 20 giver duoen koncert i Adelers Huse i Fårevejle Stationsby, arrangeret af Drauget – Livemusik i Odsherred.

Spiller på rumlepotte

Poul Lendal – der spiller på violin, jødeharpe, rumlepotte (lerkrukke med en udspændt svineblære, hvor der er stukket et tagrør i), selje-fløjte (norsk spaltefløjte) og skeer – blev udnævnt til dansk rigsspillemand i 2014.

Han har turneret med grupperne Lang Linken og Harpens Kraft over store dele af verden i snart fem årtier. Han har undervist på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, hvor han var med til at starte landets første konservatorieuddannelse i folkemusik. Ved siden af Vaev spiller han også i duo med harmonikaspiller og historiefortæller Carl Erik Lundgaard.

David Mondrup er lærer i elektronisk musik på Engelsholm Højskole i Bredsten og har spillet med orkestret Mallebrok. Han er uddannet rytmisk musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han nu selv underviser, og er en pioner indenfor kombinationen af traditionel folkemusik og elektronik.

Han spiller på indisk orgel, harmonika, melodica, klaver og laptop.