Internationale jazz-stjerner gæster PakhusScenen

PakhusScenens kommende sæson med LørdagsJazz byder på koncerter med internationale topnavne, blandt andre amerikanske Lucy Yeghiazaryan og Grant Stewart, britiske Giacomo Smith, Joe Webb og Jason Rebello og norske Snorre Kirk.

Internationale jazz-stjerner gæster PakhusScenen

11. februar forvandles PakhusScenen i Nykøbing Sjællandtil en jazzklub i New York, når jazz-sangerinden Lucy Yeghiazaryan går på scenen med stjerne-saxofonisten Grant Stewart. PR-foto

PakhusScenen i Pakhuset i Nykøbing Sjælland er kendt for et tæt pakket Lørdags-jazz-program, hvor publikum hen over sæsonen kan opleve de kendte, danske jazzmusikere.

I den kommende sæson er der ekstra fokus på, at PakhusScenen også kan tilbyde udenlandske jazzstjerner.

– Vi skriver jo i vores omtale af PakhusScenen, at vi har koncerter med nationale og internationale jazzmusikere, så nu gør vi noget ved den internationale jazz. Vi har fået nogle gode tilbud i hus, siger Lisbet Obel.

Hun booker og tilrettelægger musikprogrammet på PakhusScenen.

Lørdag den 11. februar forvandles PakhusScenen til en jazzklub i New York, når én metropolens mest omtalte vokalister, jazz-sangerinden Lucy Yeghiazaryan, går på scenen med stjernesaxofonisten Grant Stewart.

De bakkes op af et stærkt internationalt hold af virtuose jazzmusikere – svenske Magnus Hjorth på piano, canadiske Graig Earle på bas og svenske Cornelia Nilsson på trommer, alle tre bosat i Danmark.

Grant Stewart/Lucy Yeghiazaryan Kvintet optræder også til Vinterjazz 2023, der finder sted 2.-26. februar i København – en del af Copenhagen Jazz Festival.

– Det smitter heldigvis af på os, når der er jazzfestival i København, siger Lisbet Obel.

Det bedste fra England

Der er også afsmitning fra jazzfestivalen den 18. februar, hvor PakhusScenen får besøg af den Ellington-inspirerede, norske trommeslager Snorre Kirk og hans internationale hold af stjernemusikere.

Den fremstormende norske trommeslager Snorre Kirk har samlet en kvartet med de unge britiske stjerner Giacomo Smith og pianist Joe Webb og danske Anders Fjeldsted. PR-foto

Til Vinterjazz 2023 og PakhusScenen har Snorre Kirk inviteret to af de mest fremtrædende britiske jazzmusikere fra den yngre generation, saxofonist Giacomo Smith og pianist Joe Webb. Den danske bassist Anders Fjeldsted er håndplukket til at fuldende Snorre Kirk European Quartet.

Én af de største, britiske jazzpianister, Jason Rebello, giver 19. november koncert på PakhusScenen i en akustisk jazz-opsætning med de stærke, danske musikere Claus Waidtløw på saxofon, Daniel Franck, bas, og Janus Templeton, trommer.

Én af de største, britiske jazzpianister, Jason Rebello, giver koncert på PakhusScenen. PR-foto

Italien og Brasilien

Lisbet Obel har også skrevet kontrakt med den italienske gypsy-swing kvintet Four On Six, der går på PakhusScenen den 8. juli. Four On Six består af Fausto Savatteri, guitar, Matteo Prina, kontrabas, Arturo Garra, klarinet, Martino Pellegrini, violin, og Alessandro Centolanza, guitar.

Mai Seidelin – frontfigur i kvartetten Mais Uma. PR-foto

Der er internationalt islæt over kvartetten Mais Uma, der spiller musik fra Brasilien – Mai Seidelin, sang, Francisco Cali, piano, Morten Ankarfeldt, bas, og Janus Templeton, trommer.

To swing-klarinettister

I den kommende sæson byder Lørdagsjazz på PakhusScenen også på den dansk bosatte, britiske klarinettist Paul Harrison og hans swingband med musikere fra Danmark, Kroatien, Sverige og England.

Danmarks ældste jazzband, Kansas City Stompers, ledet af klarinettist Niels Abild, giver også koncert på PakhusScenen. Orkestret er besat af en perlerække af danske og svenske musikere.

Tæt pakket Lørdagsjazz

Derudover vil der være Lørdagsjazz med Thomas Clausen Trio – udover kapelmesteren er det Thomas Fonnesbæk, bas, og Karsten Bagge, trommer; og Kjeld Lauritsen/Sahra da Silva Kvintet, der – udover navngiverne – rummer hammond-organist Kjeld Lauritzen, den svenske guitarist Krister Jonsson og Søren Frost på trommer.

Jazz På Dansk kommer med Martin Schack, piano, Michael Olsen, tenorsax, Morten Ramsbøl, bas, og Morten Lund, trommer. Henrik Gunde, piano, og Claus Waidtløw, tenorsax, har en veloplagt rytmegruppe bag sig med Daniel Franck på bas og Janus Templeton på trommer.

Sophisticated Ladies vender tilbage til PakhusScenen med Marie Schmidt, klaver, Helle Marstrand, bas, og Benita Haastrup, trommer, og det samme gør maestro Niels Jørgen Steen og hans orkester.