Hvad tager man med til geopark-vennerne i Harzen – tørret tang

Hvad tager man med til geopark-vennerne i Harzen - tørret tang

Turistchef Claus Rex havde medbragt rigelige mængder tang fra Odsherred, og deltagerne var ivrige efter at få en pose med hjem. Privatfoto

En delegation fra Geopark Odsherred har været på besøg hos den tyske samarbejdspartner Geopark Harz – Braunschweiger Land – Ostfalen på en temadag om bæredygtige fødevarer.

Blandt indlæg om fødevaredistribution og omlægning til økologisk drift, begrænsning af madspild og demokratisk adgang til sunde fødevarer, var Geopark Odsherred inviteret til at tale om bæredygtige fødevarer som driver for vækst.

Turistchef Claus Rex fortalte om Odsherreds Michelin-restauranter, fødevaresamarbejdet FIO og Dansk Tang.

Virksomheden havde medsendt rigelige mængder tørret tang, så deltagerne bedre kunne forestille sig den bæredygtig høst af tang, ølbrygning i Deeper Roots Brewery og brugen af tang som eksklusiv fødevare i Restaurant MOTA.

Der var stor interesse for tangen, og deltagerne var ivrige efter at få en pose med hjem til eget køkken, siger Claus Rex.