Hørve og Inger gav Venstre røvfuld

Jysk sejr: Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne slog både Ellemann og Løkke af banen.

Mette vandt i Odsherred
Foto: Katrine Wied

Hørve: Selvom Inger Støjberg skulle være et jysk fænomen, har hun alligevel formået at få næstflest stemmer i Hørve. Mens Socialdemokratiet er en klar topscorer med 585 stemmer, følger Danmarksdemokraterne efter med 269. Dermed slår den rigsretsdømte exminister både Venstre og Moderaterne med partifællen Lars Løkke i front.

De fik henholdvis 262 og 174 stemmer. For Venstres vedkommende er det en halvering af stemmetallene i forhold til sidste folketingsvalg.

Dansk Folkeparti har formentlig også leveret vælgere til den jyske offensiv. De er gået fra 196 til 103 stemmer og må ligesom De Radikale erkende, at dette valg var lidt af et nederlag. Radikale har mistet 52 stemmer i Hørve og fik kun 37 vælgeres opbakning denne gang.

Også Enhedslisten, Alternativet og De Konservative gik tilbage, mens Nye Borgerlige og Liberal Alliance fik solide valgsucesser her.

I alt har 82,2 procent af vælgerne i Hørve været nede og sætte deres kryds. Det svarer til 2.082 borgere, hvoraf de 45 har stemt blank og syv har afleveret en ugyldig stemmeseddel.

Den odsiske Lisa Larsson fra Frihedspartiet har fået tre stemmer i Hørve, mens Rasmus Paludan, løsgængeren, har fået en enkelt.