Hjerne og krop skal kunne samtale

Foto: Preben Moth
Kiropraktor Ferris Buhler med rygsøjlen som alle kiropraktorer har i deres klinik. - De fleste har givet den et navn, det har jeg nu ikke, men den kan jo hedde Preben. Foto: Preben Moth
Kiropraktor Ferris Buhler med rygsøjlen som alle kiropraktorer har i deres klinik. – De fleste har givet den et navn, det har jeg nu ikke, men den kan jo hedde Preben. Foto: Preben Moth Preben Moth

Ferris Buhler er Odsherreds Kiropraktor på Sundhedscentret og er for få uger siden flyttet til Nykøbing med sin hustru og søn på to år.

– Vi elsker det heroppe, der er det særlige lys, og folk er mere afslappede end i storbyen, siger han, mens han bag skrivebordet gynger lidt frem og tilbage på sin stol, der er en stor rund bold. Den får han ikke ondt i ryggen af at sidde på modsat en vanlig skrivebordsstol.

Han er uddannet i Kansas, USA, gennem 10 år, først bachelor og siden en doktorgrad (D.C.) i kiropraktik.

Han stiftede Kiropraktisk Klinik i Kansas City i 2013, flyttede til Danmark i 2015, fik arbejde som kiropraktor i Holbæk og har nu egen klinik i Nykøbing, hvor han behandler folk fra 0 til 100 år – og derover.

– Vi flyttede tilbage til Danmark, fordi vi har familie her. Det er rart at være tæt på sin familie, og så er det rart at have den danske sommer med, siger Ferris Buhler.

Kiropraktorer er kendt som rygbrækkere, der finder de låste led i kroppen, især i rygsøjlen, låser dem op og frigør dem, så hjernen kan kommunikere med resten af kroppen igen.

– Det er dejligt at kunne hjælpe mennesker til at blive smertefrie eller få en bedre hverdag med de smerter, de nu engang har. Kiropraktikken er særligt attraktiv, fordi behandlingen hverken kræver medicin eller operative indgreb.

Der indgår ofte øvelser til patienterne, både fysisk og neurologisk genoptræning, som de skal lave derhjemme, og når de laver dem, så kommer de sig hurtigere.