Her overvejer man at spare

Thoamas Rye

Den helt store besparelse, som medlemmerne af børne- og skoleudvalget i Odsherred Kommune er blevet enige om, er at videreføre en to procent besparelse på alle konti på børne- og skoleområdet i 2010.

Besparelsen blev ellers oprindeligt kun vedtaget som gældende for cirka halvdelen af 2009, men hvis besparelsen føres ud i livet kan Odsherred spare 4.242.000 kroner næste år.

Derudover er børne- og skoleområdets medlemmer blevet enige om, at man skal nedlægge et dagtilbud i Fårevejle, Hørve og Asnæs området, hvilket giver en besparelse på 238.000 næste år.

Ikke nogen let opgave

– Præcis hvilket dagtilbud, kan vi først svare på senere, når vi har fået kigget nærmere på tallene. Besparelsen her vil alene være at finde i at vi kan spare på husleje og vedligeholdelse. Børnene skal jo stadig passes andre steder, siger formanden for børne- og skoleudvalget Kate Jensen (R).

En ledig stilling som pædagogisk konsulent ser heller ikke ud til at blive genbesat, hvilket sparer kommunen for yderligere 350.000 kroner årligt. Dertil kommer i alt 500.000 kroner fra yderligere indtægter på psygkologisk pædagogiske rådgivning samt en budgetreduktion på børnesundhed.

– Det sidste kan forsvares, da de penge, der er til rådighed i dag, ikke bliver brugt. Derfor mener vi godt, vi kan reducere med et beløb af denne størrelse, siger Kate Jensen.

Vil spare 1,5 mio. ved at oprette døgnpladser

Udvalget forventer desuden, at man kan spare 1.500.000 kroner på at oprette døgnpladser til børn og unge i Odsherred, 190.000 kroner ved at nedlægge en it-konsulentstilling på folkeskoleområdet samt 700.000 kroner, hvis de danske kommuner i fællesskab lever op til en aftale om at reducere prisfremskrivningen på institutioner med to procent.

Intet af dette er dog formelt vedtaget endnu, og meget kan nå at ændre sig i løbet af budgetforhandlingerne de næste 14 dage, understreger Kate Jensen.

– Byrådets partier skal finde de resterende millioner og blive enige om en aftale. Det er bestemt ikke nogen let opgave, der venter, siger børne- og skoleudvalgsformanden.

tr nordvest.dk