Havde rygende flot gave med til Dronningen

Brødrene Nicolaisen var en tur på Christiansborg for at takke for ridderkorset, og havde en lille gave med.

Havde rygende flot gave med til Dronning Margrethe

Brødrene Nicolaisen var på Christiansborg for at takke for modtagelsen af ridderkorset. Privatfoto.

Mandag den 7. februar er nok en af de dage, som brødre og byrådskollegerne Niels Nicolaisen (V) og Thomas Nicolaisen (R) ikke glemmer lige foreløbig.

De to Højby-brødre steg nemlig på toget i deres stiveste puds klokken 7 om morgenen for at nå frem til Christiansborg for at takke for de ridderkors, de har modtaget af Dronning Margrethe for deres byrådsarbejde gennem mere end 16 år.

– Det var en rigtig god og spændende dag. Det er jo ikke noget jeg har prøvet før, så jeg havde glædet mig. Det var meget specielt at opleve. Man var lidt benovet over det hele, fortæller Thomas Nicolaisen.

– Det var virkelig en dag, jeg havde set frem til, og det var en oplevelse, jeg bestemt ikke ville være foruden, supplerer storebror Niels Nicolaisen, der som nuværende viceborgmester rangerede noget højere end lillebroderen, der er forhenværende viceborgmester.

– Jeg kom til meget før ham, noterer Niels Nicolaisen sig med et grin.

Det var en helt særlig mandag for Niels og Thomas Nicolaisen. Privatfoto.

Byråds-brødrene fortæller videre, hvordan de blev prikket af dem på skulderen, blev vist ind i et gemak, hvor man iførte sig hvide handsker og blev instrueret i at bukke, give hånd, præsentere sig og takke for udnævnelsen.

– Jeg havde øvet mig hjemmefra på at sige Deres Majestæt, men så viste det sig, at det var Kronprins Frederik, der tog imod, og så skulle jeg i stedet sige Deres Kongelige højhed. Men jeg endte vist med at sige De i stedet, lyder det fra Niels Nicolaisen, der fik sig en snak med kronprinsen om både Kongsøre og Højby, hvor han huskede en nu lukket sportsforretning.

En hjemmelavet gave i lommen

Da det blev lillebror Thomas Nicolaisens tur til at takke for ridderkorset, var det med en lille gave i lommen. Efter de indledende høflighedsfraser og håndtryk, fik de også en snak om Odsherred og Kongsøre Skov.

– Jeg fik sagt at familien også sov i telt én gang imellem og Center for Våben på Gniben. Han var meget vidende og helt nede på jorden, fortæller Thomas Nicolaisen, som efterfølgende spurgte om han måtte give en gave, han havde med.

Thomas Nicolaisens søn, Villads, havde lavet et askebægre til Dronning Margrethe som Nicolaisen (R) overrakte Kronprins Frederik i forbindelse med audiensen for det ridderkors Nicolaisen har modtaget. Foto: Thomas Nicolaisen

Har du den udenfor døren, spurgte Kronprins Frederik.

– Nej jeg har den i hånden, det er en gave fra min søn Villads på 10 år.

– Den vil jeg gerne se, lød svaret, og frem kom Villads askebægre.

Kronprins Frederik grinede og sagde "Den kan jeg godt se hvem er til, den er til dronningen, den giver jeg hende i aften", genfortæller Thomas Nocolaisen med et latter i stemmen.

Og da samtalen er slut og jeg vender sig om i døren for at bukke siger han “Vi ses i skoven”. Det var sgu meget friskt, fortæller det radikale byrådsmedlem.