Glasmuseum: Velspækket kulturprogram med stor kendis-faktor

Gæsterne kan møde blandt andre Anders Lund Madsen, Jan Helmer, Bente Scavenius, Vigga Bro og Lilibeth Cuenca Rasmussen i sæsonens kulturprogram for glasmuseet i Nykøbing.

Den kendte tv-vurderingsmand Jan Helmer er tilbage for at holde udendørs glas-auktion foran Hempel Glasmuseum. Privatfoto

Det var grundlægger J.C. Hempels tanke, at Hempel Glasmuseum i Nykøbing, udover at huse hans imponerende samling af sjældne, historiske glas, skal være et pulserende kulturhus med udstillinger og kulturaktiviteter, og den side af sagen tager museet igen fat på med et omfattende kulturprogram for den kommende sæson.

– Vi vil godt holde fast i Hempels oprindelige tanker om museet som et sprudlende kulturhus, siger museumsleder Helle Vitus Simonsen.

Programmet er netop offentliggjort – med udstillinger, talks, musik, workshops, bog-release, marked, festival-hygge og meget mere.

Publikum vil kunne møde kendte kulturpersonligheder som Anders Lund Madsen, Vigga Bro, Jan Helmer og Bente Scavenius i løbet af sæsonen, der skydes i gang den 29. april med åbningen af glaskunstner Pernille Bülows særudstilling.

Hun modtog sidste år Hempels Glaspris på 100.000 kr. og kvitterer med en udstilling.

Designer og glaspuster Pernille Bülow modtog Hempels Glaspris 2022 – her sammen med bestyrelsesformand i Hempels Kulturfond, Thomas C. Thulstrup. Privatfoto

Samme dag vil Wagner-tenor Magnus Vigilius synger kendte opera-drikkeviser, akkompagneret af pianist Madeleine Sjöstrand.

Performance-premiere

Åbningen af Odsherreds Kunstdage finder sted på Hempel Glasmuseum den 27. maj, hvor kunsthistoriker og forfatter Bente Scavenius, kendt som holdkaptajn i “Kunstquizzen” på DR, holder tale om kunstens og kulturens rolle i dagens Danmark.

Kunsthistoriker og forfatter Bente Scavenius åbner Odsherreds Kunstdage. PR-foto

Her vil der også være danmarkspremiere på den kendte performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussens nye performance ”Fluid Transition”.

29.-30. juni og 1. juli er der sanselig kunstworkshop for børn og voksne med billedkunstner Astrid Randrup, støttet af Odsherred Kommunes kultur- og brandingpulje.

Glazz Festival igen

Og 15. juli er radio-og tv-vært Anders Lund Madsen konferencier, interviewer og bartender, når der igen er Glazz Festival på plænen foran Hempel Glasmuseum.

Anders Lund Madsen skal agere konferencier, interviewer og bartender, når der igen er Glazz Festival på Hempel Glasmuseum. PR-foto

Her er den kendte tv-vurderingsmand Jan Helmer tilbage for at holde glas-auktion sammen med glashistoriker Joachim Allouche, museumsinspektør på Museum Sydøstdanmark som driver museet på Holmegaard Glasværk.

Jesper Løvdal Trio spiller jazz for de voksne, og Moster Lizettes Børneswing optræder for børnene. Og den tv-aktuelle skuespiller Vigga Bro vil læse H.C. Andersens ”Snedronningen” for børnene.

Vigga Bro vil læse H.C. Andersens ”Snedronningen” for børnene. PR-foto

25.-27. juli vil museumsleder Helle Vitus Simonsen holder causerier om klassiske aperitiffer og de helt rigtige glas.

21. september er der overrækkelse af Hempel Glaspris 2023 i Hempel Kulturfonds hovedsæde i København – en seance der transmitteres til museet i Nykøbing. I efterårsferien 14.-22. oktober er der release på Stine Michels “Filøjsen”-udgivelse nummer tre, med tilhørende sange og musik, samt illustrationer af Signe Find Larsen.

Og sidste års største publikums-succes – julemarkedet – vender tilbage i begyndelsen af december.