Gave fra Vig Festival: Udendørs fitness-anlæg er næsten færdigt

Vig Festivals overskud i sommeren 2022 udløste store penge-gaver til moderforeningernem, og Vig Gymnastikforening har brugt en halv mio. kr. på et udendørs fitness-anlæg og donerer det til byen.

Gave fra Vig Festival: Udendørs fitness-anlæg er næsten færdigt

Ansatte fra Unisport Scandinavia har opstillet et udendørs fitness-anlæg ved Vig Skole og Ravnsbjergvej - nu skal underlaget etableres, så kan anlægget bruges. Foto: Stefan Andreasen

Ansatte fra Unisport Scandinavia har nu opstillet et udendørs fitness-anlæg, som Vig Gymnastikforening har doneret til det nye projekt Den Aktive Byskov mellem Vig Skole og hallerne.

Det rekordstore overskud på Vig Festival 2022 sendte et rekord-beløb på 1,9 mio. kr. til hver af de tre moderforeninger Vig Gymnastikforening, Vig Idrætsforening og Trundholm FC. Gymnastikforeningen har med fitness-anlægget til en halv mio. kr. taget hul på gaven fra Vig Festival.

Nicolai Sommer, sales-manager i Unisport Scandinavia, oplyser, at firmaets medarbejdere har opstillet Fitness-anlæggets stativer, der er bygget af afrundet, trykimprægneret træ.

Frandsens Entreprise i Grevinge har med gravemaskine skrabet det øverste lag af asfalt og græs af og skal nu etablere det nye underlag til den rektangulære fitness-bane.

Alle stativerne til fitness-anlægget er stillet op – nu gælder det underlaget, så er anlægget klar til brug. Foto: Stefan Andreasen

Anlægget består af 15 træningsstationer, og ved at benytte alle redskaberne kommer man hele kroppen igennem, som i træningscentret – bare ude i den friske luft.

Stativer til dips

Der er stativer til dips, armgang, sit ups, armhævninger. Der er bænkpres og et stativ til knæbøjninger med flytbare vægte, trappetrin til steps, hække, stativ til rygbøjninger, balancebom og stolpe til elastik-træning.

Fitness-banen etableres på et areal imellem Vig Skole og Ravnsbjergvej, og der bliver adgang til træningsredskaberne ad en sti fra vejen.

Det er første synlige skridt i det store, fællesprojekt Den Aktive Byskov, hvor Vig Skole, Vig Gymnastikforening, FK Odsherred, Vig Festival og andre lokale foreninger er med.

Det nye udendørs fitness-anlæg vil – selvom det ligger tæt ved skolen – primært være for voksne. Børn må gerne bruge det, men så skal de være sammen med voksne, siger Jette Nissen fra Vig Gymnastikforenings bestyrelse.