Fupmail til kommunens medarbejdere

En tilsyneladende tilforladelig mail er blevet sendt til flere medarbejdere i Odsherred Kommune. Men da der blev krævet kontonummer og pin-kode på et link i mailen, der så ud til at komme fra Danske Bank, fattede informationschefen mistanke.

Foto: Jacob Høngaard Jensen
Sådan ser det ud. Et skærmdump fra linket til den falske mail.
Sådan ser det ud. Et skærmdump fra linket til den falske mail.

En fupmail har cirkuleret rundt blandt medarbejderne i Odsherred Kommune og er blevet sendt til flere ansatte individuelt i Kommunen.

Mailen lader til at komme fra Danske Bank og opfordrer medarbejderne til at skrive deres dankortnummer og pinkode med stor risiko for, at svindlerne bagved tømmer kontoen.

Det forklarer informationschefen i Odsherred Kommune i en mail til Venstrebladet, og derfor har han på kommunens intranet i dag advaret mod mailen, som han også selv modtog.

– Flere kolleger har fået den på mail og den ser ikke særligt troværdig ud. Derfor har jeg også været inde og advare medarbejderne på intranettet. Der er et logo, der ligner at den kommer fra Danske Bank, men jeg har ikke Danske Bank, så hvad skulle jeg med den?, siger Peter Haugaard.

Mailen skal forestille at handle om sikker nethandel og komme fra Verified By Visa eller Master Card Secure Code, som man opfordres til at sende sit kontonummer og pin-kode til.

Men det skal man altså lade være med, siger Danske Bank i Nykøbing, for banken har intet med mailen at gøre. Det er en fup-mail og i banken ved man godt, at den er blevet sendt i cirkulation.

– Det er en fup-mail. Det man skal gøre, hvis man har modtaget den, det er at slette mailen uden at åbne den, og hvis man allerede har sendt sit konto-nummer og pin-kode, så skal man sørge for at få spærret sit kort, siger Rene Petersen, der er rådgiver i Danske Bank i Nykøbing.