Frygter nye restriktioner: Gågade-festival i september aflyses

Frygter nye restriktioner: Gågade-festival i september aflyses
Foto: Per Christensen

Musikfestivalen Honky Tonk, der skulle afvikles i september på caféer, restauranter, spillesteder og værtshuse i Nykøbing Sjællands gågade-område, bliver aflyst og udskudt til næste år på grund af risiko for, at der kan komme nye corona-restriktioner til den tid, oplyser Anders Munch, formand for Musik & Kultur i Odsherred, MOKIO, der er ny projektholder på projektet.

Anders Munch har netop orienteret koncert-arrangørerne om aflysningen.

– Vi har været i dialog med myndighederne om afholdelse af Honky Tonk 2021, og de kan ikke love os, at der ikke kommer nye restriktioner primo september, når folk igen skal til at samles indendørs. Derfor har vi valgt at lytte til myndighedernes anbefaling om, at flytte Honky Tonk til næste år, siger Anders Munch.

Han beklager den forsinkede melding til koncert-arrangørerne, men det skyldes dialogen med myndighederne.

– Vi er selvfølgelig meget kede af at være nødt til at tage denne beslutning, men vi har vurderet, at risikoen er for stor, og at det kan risikere større tab for arrangørerne.

– Rigtigt mange mennesker mangler at blive vaccineret – især mange unge. De fleste arrangementer vil foregå indendørs, og da Honky Tonk falder i september, kan der være risiko for, at myndighederne til den tid kommer med nye restriktioner for, hvor mange vi må været samlet indendøre, siger Anders Munch.