Frokost hos Kuberts Fisk

Frokostcafé: Efter syv års pause bliver det igen muligt at indtage sin frokost hos Kuberts Fisk i Nykøbing.

Frokost hos Kuberts Fisk

Tanja Kubert har brugt januar på at indrette det nye spisested. Foto: Pipaluk Balslev

Foto: Pipaluk Balslev

Nykøbing: -Det er jo ikke godt med en tom nabobutik, siger Tanja Kubert, da hun inviterer inden for i det nyindrettede lokale på hjørnet af Algade og Dr. Margrethevej. Derfor tog hun sammen med sin mand Lars Kubert for tre uger siden en hurtig beslutningen om, at de ville åbne en frokostcafé i hjørnelokalet. Og så er det ellers gået hurtigt.

– Jeg malede væggen allerede inden jeg havde lavet den endelige aftale med udlejer, siger Tanja Kubert.

Tanja Kubert har brugt januar på at indrette det nye spisested. Foto: Pipaluk Balslev Foto: Pipaluk Balslev

De havblå klinker på baren er også lige sat op, og inventaret har hun købt brugt.

– Vi skal også have klinker i vindueskarmen, men det kan vi ikke nå nu, så det bliver først til sommer, siger den driftige fiskehandler, der på lørdag slår dørene op for det nye spisested.

I 18 år har Tanja og Lars Kubert haft fiskeforretning i Nykøbing. De har også tidligere drevet restaurant i lokalet ved siden af fiskeforretningen, men for syv år siden valgte de at lukke den, da deres børn stadig var forholdsvis små, og parret også havde åbnet en fiskebutik i Roskilde, så tiden var knap.

– Man skal turde prøve nogle ting og ikke være bange for at gå tilbage, hvis det ikke fungerer. Men nu synes vi, det mangler. Og der er stadig folk, der efter syv år siger, at de savner os, siger Tanja Kubert.

Vi skal lave det, vi er gode til

Når frokostcaféen åbner på lørdag, vil man finde Tanja Kubert bag disken. Men hun står også stadig i fiskebutikken.

– Jeg kan godt lide at være der. Hvis man skal bevare kvaliteten, skal man være der. Og man skal være kræsen, så det, man laver og sælger er frisk, siger Tanja Kubert, der oprindeligt er uddannet slagter.

Lars Kubert er uddannet kok, men han vil også fremover mest være at finde i butikken i Roskilde. Derfor håber Tanja Kubert, at de kan finde noget personale.

– Drømmescenariet er at finde en til køkkenet, der kan køre a la carte. De næste fjorten dage bliver vigtige. Får vi de rigtige folk? Og kommer der gæster? Det betyder noget for, hvor meget vi kommer til at holde åbent. I første omgang bliver det i weekenden og i uge 7. Men på sigt vil vi gerne holde åbent tirsdag til lørdag, siger Tanja Kubert.

Menuen bliver overvejende fisk.

– Vi skal ikke have fuldstændig det samme, som alle de andre. Og det bliver ikke her, man går ind for at få specialkaffe og forskellige kager. Vi skal lave det, vi er gode til, og det er fisk, siger Tanja Kubert, der dog lover, at der også bliver noget til dem, der ikke spiser fisk.