Foreslår en mere digital landsbydyst i 2021

Foreslår en mere digital landsbydyst i 2021
Foto: Claus Starup

ODSHERRED: Corona-restriktionerne har sat en bremseklods på de vanlige borgermøder, hvor ideerne til forskønnelse og fællesskab danser mellem forsamlingshusenes vægge. Landsby Makeover har siden begyndelsen i 2013 udviklet en dna omkring dannelsen af nye fællesskaber og ejerskaber i små lokalsamfund, med udgangspunkt i fysiske møder og i samlet flok skabe nyt eller forny eksisterende steder og pladser i Odsherred.

Men i år er startskuddet på Landsby Makeover formentlig henlagt til webportalen borgernet.dk. Ønsket er, at budskabet om digitaliseringen af landsbydysten når bredt ud til lokalbefolkningen, og at få dem til at gøre brug af de digitale redskaber.

– Det kræver en massiv indsats at få gjort opmærksom på den digitale platform, og få flere til at bruge borgernet.dk, men det vil aldrig kunne erstatte de fysiske borgermøder, særligt de små borgermøder, hvor der opstår en særlig energi og kontakt, siger Per Kragh (S), der som formand for Lokaldemokratiudvalget, er ansvarlig for Landsby Makeover.

Udvalget drøfter i dag netop mulighederne for afviklingen af 2021-udgaven af landsbydysten, der gennem årene har knyttet mange landsbysamfund tættere sammen.