Først og fremmest en familie-festival

Vig Festival skal først og fremmest være en familiefestival og rendyrke det som en niche, mener Torben Møller, formand for FK Odsherred, én af festivalens store moderforeninger, i kølvandet på sommerens million-underskud.

– Vi må bare tilbage på sporet nu. Til vores rødder. Vi skal ikke lave en festival for 13.000-15.000 mennesker og konkurrere med de store festivaler på kæmpe-navne. Vi skal ikke lave koncerter i Bruce Springsteen-format. Vi skal være omkring de 10.000 gæster og tilpasse os det niveau. Det kan godt være, at der melder sig flere på banen, men så er det sjovere at melde udsolgt, end at stå og mangle 3000 mennesker og stå med alle omkostningerne bagefter.

– Vi kan jo ikke løbende reducere i omkostningerne, når vi kun har fire dage til det, siger Torben Møller.

– Vi skal turde satse på et musikprogram, der tiltrækker og samler familier og generationer og udvikle det som en niche. Vi kan virkelig udnytte vores store erfaring og sikre vores plads i festival-landskabet. Det er bare op på hesten igen nu, siger Torben Møller.

– Vi skal rykke tættere sammen med dem, som vil os det godt. Blive bedre til at arbejde sammen med andre og udnytte synergien – for eksempel med kommunen, andre festivaler, andre arrangementer. Vi skal lytte, når andre kommer med konstruktive forslag til, hvordan vi kan gøre Vig Festival endnu mere familie-venlig, mener Torben Møller.