Flere betjente til Odsherred, og stop for lukning af lokalt politikontor

Foto: Peter Andersen
Nykøbing. Ny politistation. Politiet rykker ind på det gamle rådhus. Foto: Peter Andersen
Nykøbing. Ny politistation. Politiet rykker ind på det gamle rådhus. Foto: Peter Andersen Peter Andersen

I sommer lukkede politiet deres ekspeditionskontor i Nykøbing.

Reelt betød det kun to timers mindre politikontakt i Odsherred Kommune, men det vakte lokal kritik i et område af landet, hvor tilliden til politiet generelt er lav.

Kritikken nåede Christiansborg, hvor Nye Borgerlige stillede spørgsmål om sagen til justitsministeren, og nu har Midt- og Vestsjællands politi besluttet, at det er slut med at lukke stationen i Nykøbing, og ydermere garanterer politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, fra Midt- og Vestsjællands politi, at der næste sommer også bliver sendt endnu flere betjente til Odsherred.

»Det er klart, at de skriverier, der fulgte i kølvandet på de to timers ugentlige ferielukning, har givet anledning til reflektion her på politigården. Når sådan en sag kommer op, så skaber det jo utryghed, og det er ikke politiets opgave at skabe utryghed. Derfor bliver stationen ikke lukket næste sommer eller fremover. Selvom det alene var ekspeditionen, der var lukket, og der hele tiden har været patruljer i Odsherred, så ved vi godt, at der er fyldt godt op i sommerhusene om sommeren. Derfor har vi også besluttet, at give den politimæssige tilstedeværelse en tand mere næste sommer, hvilket vil betyde, at der over seks til otte uger hen over sommeren vil være flere politifolk, der har tjeneste fra Nykøbing,« siger han.

Samtidig fortæller politiinspektøren, at der allerede fra næste uges efterårsferie vil være flere betjente i Odsherred.

»På grund af Covid-19 situationen, har vi lidt flere patruljer at køre med, og taktikken er, at lægge en større tyngde i Odsherred mens der er mange flere mennesker i området, så det vil man også opleve i næste uge,« siger han.

Politiets udmeldinger får borgmester Thomas Adelskov (S) til at sende mange verbale roser, og han er stærkt tilfreds med, at politiet har lyttet til kritikken, og ikke mindst, at der nu bliver sendt flere politifolk til området i ferieperioderne.