Nu er den gal igen: Nyt fund af legionella

Der er konstateret legionella-bakterier i vandet til bruserne i Asnæs Hallens omklædningsrum.

Nye legionella-fund lukker flere baderum

Adgang til omklædningsrummene og brugen af badefaciliteterne i Asnæs Hallen er lukket på grund af legionella. Foto: Marianne Nielsen

Foto: Mik

Så er den gal igen med legionella. Denne gang er det vandprøver fra hallen i Asnæs, der viser forhøjede værdier af legionella-bakterien i vandet til bruserne, skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Adgang til omklædningsrummene og brugen af badefaciliteterne lukker indtil videre, og kommunen er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om det videre forløb. Svømmehallen i Asnæs er ikke berørt, understreger kommunen.

Odsherred Kommune igangsatte en analyse af brugsvandet i alle kommunale haller og svømmehaller efter fundet af legionella-bakterier i Nykøbing Sj. Svømmehal den 10. januar 2023, der førte til straks-lukning af svømmehallen.

Nogle af resultaterne er nu kommet, og de viser, at der er forhøjede værdier af legionella-bakterien i vandet til bruserne i Asnæs Hallen. Fundet er kun gjort i omklædningsrummene tilknyttet hallen, mens svømmehallen ikke er berørt.

Der er forhøjede værdier af legionella-bakterien i vandet til bruserne i Asnæs Hallen. Marianne Nielsen

– Der er taget prøver af vandet til bruserne i alle fire omklædningsrum, og der er fundet legionella alle fire steder. Heldigvis er tallene ikke nær så høje, som dem der blev fundet i Nykøbing Sj. Svømmehal, siger ledende halinspektør Preben Nielsen.

Han oplyser, at legionella-udviklingen efter al sandsynlighed er opstået i en vandvarmer eller en vandpumpe.

Odsherred Kommune har lukket for adgang til omklædningsrummene og brugen af badefaciliteterne indtil videre og er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om de næste skridt.

Adgang til omklædningsrummene og brugen af badefaciliteterne i Asnæs Hallen er lukket på grund af legionella. Foto: Marianne Nielsen

– Vi har endnu ikke en tidshorisont for, hvornår omklædningen og brusefaciliteterne kan tages i brug igen – men melder ud så snart der er nyt i sagen, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.

Formand for vækst- og udviklingsudvalget, Mathias Hansen (V), ærgrer sig over at Odsherred igen rammes af legionella.

– Det er pisseirriterende. Vi tager det seriøst, lige meget hvad, men vi må heller ikke gå i panik og tro, at den er helt gal med vandet i hele Odsherred, for det er det jo ikke, siger han.