En fremmed er blot en ven, du ikke har mødt endnu

Østrogenklubben: 10 kvinder, der overhovedet ikke kendte hinanden, mødtes mandag til madlavning, fællesspisning og hygge.

Østrogenklubben: Kvinder mødes for at få nye venner

10 lokale kvinder havde hanket op i æggestokkene og var taget til det første møde i Østrogenklubben.

– Når man er tilflytter og ikke lige har børn i børnehave og skole, får man ikke så let et netværk. – Ja ja der er mange foreninger, men så dyrker de sport og alt muligt. Vi vil bare have flødeskum og vin, siger Stine Andersson, initiativtager til Østrogenklubben.

Et opslag på Facebook førte til, at klubben blev dannet. Mange jublede og bakkede op, så ideen blev omsat til virkelighed. Køkkenet på Vig Skole blev stillet til rådighed, og her er så en flok glade kvinder fra nær og fjern, der blot har det tilfælles, at de nu bor i 4560 og gerne vil møde andre mennesker.

Jeg har fået gummistøvler

– Mine venner syns, jeg var vanvittig at flytte hertil. Alt over Valby Bakke er langt væk. Jeg skulle lige vænne mig til det, men jeg elsker det. Jeg har fået gummistøvler, siger Joyce Wade frydefuldt.

Hun er flyttet til fra Gentofte – speltbæltet, som hun siger – og elsker, at man her bare kan starte noget op som Østrogenklubben

– I København skal alt være grønt og øko. Her laver man bare noget mad. Det er da for fedt, siger hun og fortæller om den første tid i Odsherred.

– Det tog lidt tid, inden folk talte til os. Men det er nok, fordi vi ser ud, som vi gør. I Brugsen talte de engelsk til mig. Jeg sagde: “ Jeg forstår ikke helt, hvad du siger, men jeg skal bare ha´ de her frikadeller” Jeg er født på Frederiksberg, så jeg er ærkedansk, griner Joyce Wade, der er sort i huden og har stort sort krøllet hår.

Mærkelige mænd og dårligt helbred

Lonni Nielsen har været sygemeldt i lang tid på grund af et brækket knæ, og når man ikke har hjemmeboende børn og ikke er på arbejdsmarkedet, kan det være svært at møde nye mennesker.

– Nogen gange kan det godt være lidt kedeligt at sidde derhjemme alene, siger hun og bliver bakket op af Lone Andersen, der egentlig har boet i området i en del år, men sammen med en mand, der ikke syntes, hun skulle omgå andre mennesker.

– Nu har jeg heldigvis en kæreste, der ikke sidder lårene af mig, siger hun.

Ingen af de 10 kvinder kendte hinanden i forvejen. To var søstre, men ellers var det vildtfremmede kvinder, som bare havde mod på at mødes.

– Jeg tror, der er mange som os. Vi er jo ikke de eneste, der sidder sådan og måske gerne vil kende nogle flere. Men det kan godt være svært at komme alene, siger Stine Andersson, som dog opfordrer folk til at springe ud i det.

– Alle har taget godt imod alle og stemningen var så god fra første øjeblik. Snakken er gået på kryds og tværs, så der er ikke nogen grund til at holde sig tilbage, siger hun.

Hvis man har lyst at være med i Østrogenklubben, finder man den på Facebook, hvor man også kan melde sig til næste fællesspisning, som er den 10. april.

Tre retters menu for bare 75 kroner – og så var det gode hyggelige selskab gratis krydderi. Foto: Pia Larsen
– Jeg elsker bare, at alle går rundt med et glas vine og sludrer og hygger sig, udbrød Sofie, en af initiativtagerne. Foto: Pia Larsen
Vinen flød i gavmildt mål til de, der havde lyst til den. Foto: Pia Larsen
Snakken gik fra første øjeblik, hvor kvinderne sammen lavede den mad, de senere skulle spise. Foto: Pia Larsen
Desserten var pandekager med nutella, så der blev bagt pandekager til den store guldmedalje. Foto: Pia Larsen