De skaber lokale job på stribe

Sisse Novrmann og Mette Holst kalder sig selv for velfærdsiværksættere med vidt forskellige faglige udgangspunkter. Den ene sygeplejerske og den anden økonomiuddannet, og siden starten af 2016 ejere af bo- og udviklingsstedet Fårevejle Kirkebo, det tidligere golfhotel i Fårevejle, hvor 17 fysisk handicappede i dag bor og modtager undervisning.

Med drømmen om at skabe et hjertevarmt bomiljø med en unik kombination af neurologisk og pædagogisk indsats har de skabt en iøjnefaldende succes, og rene plusser i tilsynsrapporterne vidner om at de kan deres kram.

55 medarbejdere, 40 fuldtidsstillinger, har de ansat på under tre år og langt de fleste er ansatte for lokalområdet, og selvom de erkender at det tog en rum tid at få overbevist kunderne, der er kommuner som skal finde egnede opholdssteder til svært fysisk handicappede, så er det lykkedes at skabe et godt samarbejde med de syv kommuner, der har købt pladser på stedet, og de har bevist at deres ide var holdbar og garanterer, at de er kommet for at blive i Fårevejle.

Også Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov (S), er begejstret for virksomheden.

»Jeg besøgte Fårevejle Kirkebo lige inden deres opstart og var stærkt imponeret over deres engagement og deres tilgang til institutioner og de borgere de vil give støtte og mening i tilværelsen, siger han.

Selvom Fårevejle Kirkebo har vist sig at have ramt et behov, så har de ikke umiddelbart planer om at udvide med flere lignende steder. Til gengæld håber de på kommunens hjælp, når de snart ønsker at inddrage kælderen til musikterapi, værklsteder, aktivitetsrum og personalelokaler.