Byggemarked i Havnebyen lever videre

Byggemarked i Havnebyen lever videre

Lommeregneren må frem flere gange. For hvor længe siden er det nu lige, det er?

Palle Nielsen blev lærling som 14-årig for 57 år siden, svend for 53 år siden, selvstændig for 45 år siden og byggemarkedejer for 29 år siden.

Nu, i en alder af 71 år, går han definitivt på pension og overlader også byggemarkedet Byg og Bo på Oddenvej 187 i Havnebyen til sin niece Kristiane Nielsen, som allerede sidste år overtog tømrerafdelingen efter ham.

I dag den 2. juli klokken 12 til 16 er der er »reception i anledning af generationsskifte«, som der står på indbydelsen.

– Men du kommer jo ikke til at slippe det helt. Du har i hvert fald lovet at tage tjansen i min ferie, siger Kristiane Nielsen med et smil.

– Det har jeg. Jeg kigger jo nok også forbi andre gange, så der bliver en form for nedtrapning, men jeg synes, det er tiden nu, konstaterer Palle Nielsen.

Kristiane Nielsen ville i første omgang, da hun overtog tømrerafdelingen, ikke også overtage byggemarkedet, og Palle Nielsen var faktisk i gang med at afvikle det – men nu bliver der fyldt op på hylderne igen.

– Familie og lørdage, det var det, jeg var i tvivl om, for vi har også åbent om lørdagen. Men det er trods alt kun fra ni til 13, og familien synes vist, det er helt ok, fortæller Kristiane Nielsen, der er gift og mor til tre, og fortsætter:

– Jeg har ikke planer om at ændre noget i byggemarkedet. Det fungerer jo godt, så hvorfor lave om?

Hendes far er arbejdsmand i firmaet, hendes mand er svend, og en kusine står for regnskaberne.

– Det er jo sådan en slags familieforetagende, siger Kristiane Nielsen, som dog også har en svend mere og to lærlinge ansat.

Hun var i starten spændt på, hvordan folk ville reagere på en kvindelig mester.

– Der har da også være nogle reaktioner, men de har alle været positive, så det var nok bare mine egne fordomme. Jeg er heller ikke nær så spændt denne gang, som jeg var, da jeg overtog tømrerafdelingen. Det er, som om det ligger i naturlig forlængelse af det andet, at jeg også overtager byggemarkedet, siger Kristiane Nielsen.