Bred budgetaftale på plads

BUDGET: Enighed om budgettet for 2023 i Odsherred.

Bred budgetaftale på plads
Foto: Anders Ole Olsen

ODSHERRED: Socialdemokratiet, Venstre, Nyt Odsherred, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Nye Borgerlige, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og løsgænger Kim Burskov er blevet enige om det kommunale budget for næste år.

Det oplyser Odsherreds borgmester, Karina Vincentz, Nyt Odsherred til Nordvestnyt i en mail fredag formiddag.

I budgettet er der ikke plads til store udvidelser fremgår det. Udvidelserne på driften på 39,8 mio. kr. er delvist finansieret af besparelser på 31,1 mio. kr. Der er aftalt anlægsudgifter for 70,3 mio. kr.

Der er tale om et budget i balance, der ikke påvirker kassebeholdningen og sikrer en gennemsnitlig kassebeholdning på ca. 120 mio. kr. i hele budgetperioden.

Aftalen rummer blandt andet et økonomisk løft af social- ældre og psykiatriområdet på 26,7 millioner kroner, så der kan skabes en bedre balance mellem budget og serviceniveau.

Der er også sat seks millioner af til flere cykelstier, mens der til gengæld hentes besparelser for 11 millioner kroner på administration. Blandt andet ved at reducere i antallet af lederstillinger og stabsfunktioner på centerniveau. Her er der en besparelse på fem millioner kroner.

Partierne er desuden klar til at sende yderligere fem millioner kroner til Campus i Asnæs.

“Behovet er begrundet i de store prisstigninger og den investering vi nu gør for at sikre et godt fremtidigt ungdomsuddannelsestilbud i Odsherred, er helt afgørende for Odsherred”, står der i forligsteksten.

Der er enighed om at afsætte midler til drift af en kaffestue i Nykøbing på 150.000 kr. Der lægges op til et samarbejde med frivillige sociale aktører, f.eks. SIND og/eller Kirkens Korshær.

I aftalen blev der også råd til at etablere en p-plads på Vangen i Nykøbing, 400.000 kroner til at få rådgivning og for-projektering af Nordre Strandvej i Lumsås ligesom, der er afsat 380.000 kr. til etablering af en sygeplejeklinik i Asnæs.

Aftalen er tiltrådt af alle partier, på nær Enhedslisten der senere be- eller afkræfter deres deltagelse.