Borgmester: Sjælland må stå sammen mod erhvervsøer

Hvidovres planer om etablering af ni erhvervsøer i Køge Bugt har mødt modstand fra de omkringliggende kommuner. I Odsherred bakker man op: Det er hele Sjællands problem, mener borgmester.

Det er et problem for hele Sjælland, at Hvidovre vil etablere ni erhvervsøer, mener Odsherreds borgmester.

Foto: Urban Power har lavet denne visualisering af Holmene for Hvidovre Kommune.

Når byrådet senere i januar samles til årets første byrådsmøde, bliver det med et punkt på dagsordnen, der umiddelbart kan synes uvedkommende for Odsherred Kommune. Men det er det så langt fra, mener Odsherreds borgmester Karina Vincentz (Nyt Odsherred), som har taget initiativ til det særlige punkt på dagsordnen.

Karina Vincentz, Nyt Odsherred, bringer en sag på dagsordnen til det kommende byrådsmøde, hvor man vil bakke Køge Bugt-kommunerne op i deres modstand mod et omfattende erhvervsprojekt i Hvidovre.

– Hvidovres planer om etablering af ni erhvervsøer er en sag, som berører hele Sjælland. Det er tåbeligt at lave helt nye øer til erhverv, når der allerede er meget erhvervsjord tilgængeligt. Både i Odsherred og på resten af Sjælland, siger borgmesteren.

Både Stevns, Køge, Solrød, Greve, ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommune vil have stoppet planerne om etablering af de kunstige erhvervsøer i Køge Bugt, som på sigt skal huse op mod 380 nye virksomheder.

– Vi bakker Køge Bugt-kommunerne op i deres modstand mod projektet. Der er ressourceknaphed og jeg synes, at Sjælland er nødt til at stå sammen om det her. Udviklingen skal ikke kun foregå i Københavnsområdet, og i stedet for skulle man hellere bruge pengene på at forbedre infrastrukturen på Sjælland, så erhvervslivet kan udvikle sig, siger Karina Vincentz.

Urban Power har lavet en visualisering af erhvervsøerne Holmene for Hvidovre Kommune.

Hun har drøftet sagen med de øvrige gruppeformænd i byrådet, og her er der fælles fodslag i sagen, noterer hun sig.

Udover det manglende behov for yderligere erhvervsjord, har nærområdets kritik af Hvidovre-projektet blandt andet lydt på øgede støjgener i forbindelse med et 20 år langt byggeprojekt, den øgede trafik på en i forvejen presset Køge Bugt-motorvej og forureningen som følge af dumpningen af 47 tons jord.