Borgermøde om havvindmølleplaner

Andel vil holde borgermøde i september om selskabets planer for havvindmøllepark ved Klintebjerg.

Borgermøde om havvindmøllepark for milliarder

Borgermøde om havvindmølleplaner

Energiselskabet Andel ønsker at etablere en hav-vindmøllepark ud for Klintebjerg i det nordlige Odsherred. Et milliardprojekt, som endnu er i et indledende stadie, men dog så konkret, at energiselskabet er klar til at møde borgerne til en snak om planerne.

Borgmester Karina Vincentz, Nyt Odsherred, oplyser at Andel har sat kryds i kalenderen til et borgermøde den 16. september kl. 18.30. Men hvor borgermødet skal holdes arbejdes der stadig på.

Planen er, hvis der gives tilladelse fra Energistyrelsen, at der skal opføres 39 havvindmøller mellem otte og 18 kilometer ud for kysten.

Prisen for hav-vindmølleparken ventes at komme til at koste et tocifret milliardbeløb, og ventes at kunne producere den første strøm i 2028.

Tirsdag eftermiddag havde bestyrelses-repræsentanter for Grundejerforeningen Klint Bakker fået foretræde for økonomiudvalget, hvor de udtrykte deres bekymringer omkring projektet.

– økonomiudvalget har ikke tilkendegivet nogen holdninger for og imod projektet, men vi vil have sagen undersøgt nærmere inden vi afgiver et høringssvar. Derfor er fristen blevet rykket til den 26. september, så vi både har borgermøde og økonomiudvalgsmøde indenfor tidsfristen, siger Karina Vincentz.