Bankfilialer lukker på Odden og i Rørvig

Danske Bank lukker sine filialer på Odden og i Rørvig den 16. november. Risikoen for bankrøveri og for dårlig en forretning er de primære årsager, men banken ved godt, at det vil skuffe mange.

Foto: Peter Andersen

Odden og Rørvig

To bankfolk med knitrende pengesedler er for stor en risiko. Og så er det en dårlig forretning at drive bank på Odden og i Rørvig. Det tager Danske Bank konsekvensen af og lukker sine filialer i de to byer. Fra den 16. november bliver de to afdelinger flyttet til Nykøbing, men filialdirektør Frank Stenholm Larsen fra Nykøbing afdelingen ved godt, at lukningen er som at træde på en øm tå.

– Vi må jo nok erkende, at sammenlægningen af afdelingerne ikke vil blive opfattet som en positiv handling set fra et kundesynspunkt, men der er både et sikkerhedsmæssigt element i at have en afdeling med kun to medarbejdere, og selvfølgelig er der også et forretningsmæssigt element i det, for det koster at have to afdelinger kørende, siger han.

Fremover vil pengeautomaterne blive, hvor de er, i hvert fald foreløbig, og når bankens lejemål ophører, håber direktøren, at der er fundet en permanent ordning, så der fortsat er penge at hente.

mhk nordvest.dk