Anerkendt salmedigter giver koncert

Janne Marks moderne salmer har en særlig, nordisk klang, hun er et stort navn herhjemme og i udlandet, og 8. marts giver hun koncert i Grevinge Kirke.

Anerkendt salmedigter giver koncert

Salmedigter og -komponist Janne Mark giver koncert i Grevinge Kirke. PR-foto

Janne Mark, én af landets mest anerkendte, nulevende salmedigtere og -komponister, giver onsdag den 8. marts kl. 19 koncert i Grevinge Kirke.

Musikalsk befinder hun sig i grænselandet mellem singer-songwriter-stilen, salmer, jazz og nordisk folk.

Med sin baggrund i det danske sanger-sangskriver-miljø og arbejdet som sanger og musikudvikler i Brorsons Kirke på Nørrebro i København har hun haft en platform til at skabe en ny salmestil, hvor omdrejningspunktet er det fælles sangbare.

Hun har været nomineret til Danish Music Awards Jazz for albummet “Pilgrim” i 2018 og i 2020 for albummet “Kontinent”.

I 2018 blev “Pilgrim” tildelt præmiering af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik – som ét af årets bedste albums.

I 2022 modtog Janne Mark forhenværende kirkeminister Mette Madsens legat til støtte for kirkelige, skabende og udøvende kunstnere.

Stærkt tysk pladeselskab

Janne Mark har med sin særlige, nordisk klingende salmestil skabt sig en international karriere med de to albums "Pilgrim" og Kontinent" på det højt anerkendte tyske pladeselskab for moderne europæisk jazz – ACT.

Hun er bidragyder til Højskolesangbogen 19. udgave med “Et hus at komme til”, "Højskolesangbogen for børn", "Kirkesangbogen" og "100 salmer".

Hun har en omfattende koncert- og fællessangs-virksomhed i ind- og udland, og flere af hendes titler er en fast del af repertoiret hos DR Pigekoret.

Siden år 2000 har hun været musikudvikler i Brorsons Kirke.