88-årige Jytte fik det første stik

88-årige Jytte fik det første stik

– Du er den første borger i Osherred som bliver vaccineret, fortalte borgmester Thomas Adelskov (S) torsdag morgen den 88-årige Jytte Trykker på plejecenter Grønnegården i Nykøbing.

Jytte Trykker var godt forberedt på at skulle vaccineres, og havde fået håret sat pænt i dagens anledning. Hun var dog ikke klar over, at hun var nummer et i køen.

– Aj, hvor dejligt. Det kommer lidt bag på mig, sagde hun med et lille smil.

Plejecentret fik først onsdag aften besked om, at vaccinerne ville ankomme torsdag morgen, så personalet har arbejdet på højtryk. Der var dog også blevet tid til at pynte med flag ved alle borde.

– Beboerne får også lagkage i eftermiddag, og vi skal have hejst flaget. Det er i høj grad en festdag i dag, sagde centerleder Ane Friis, som kun har været ansat i fire dage.

Praktiserende læge Anna Sand skulle føre kanylerne i armene på de 34 beboere på Grønnegården, og hun var også svært begejstret.

– Der er nok ingen læger, som havde turdet håbe på, at det ville gå så hurtigt, med at få vaccinen, sagde Anna Sand.

Jytte Trykker var nu heller ikke bekymret. Hun satte sig sikkert i stolen, og trak ærmet i trøjen op.

– Var det, det hele, spurgte hun undrende, da stikket var overstået.

Med stikket i Jytte Trykkers Arm er der taget hul på vaccinereing af flere end 300 plejehjemsbeboere i Odsherred Kommune. Efter planen skal alle være vaccineret senest fredag.