Webportal blev en fiasko – er lukket i al stilhed

Da shopinæstved.dk åbnede i juni 2012 skete det med brask og bram, men siden er stedet lukket i al ubemærkethed.

Åbningen blev markeret med et release-party på Hotel Kirstine, hvor borgmester Carsten Rasmussen klippede »snoren« og baronesse Helle Reedtz-Thott fra Gavnø foretog det første køb på den nye indkøbs-portal i form af et par solbriller fra Gitte Sass.

20 butikker var med fra start, og forventningerne var store. Der blev talt om øget omsætning, et ekstra udstillingsvindue og om at få andel i de milliarder af kroner, som der bliver handlet for på nettet her hjemme.

Meget stille start

Helt sådan gik det ikke.

»Opbakningen til Shopinæstved dalende i en sådan grad«, står der i cityforeningens netop udsendte regnskab, at bestyrelsen i selskabet besluttede at lukke webportalen. Det kostede Næstved Cityforening 127.000 kroner i 2013. Online-portalen blev i al stilhed lukket i september 2013. Den nåede aldrig op på et niveau, hvor den kunne markere sig.

Da Sjællandske tilbage i november 2012 for første gang undersøgte, hvordan det gik med shopinæstved.dk, var status ikke imponerende. Omkring 3.000 besøg på siden havde resulteret i fem handler. Det er ikke tilfredsstillende og der er plads til forbedring, lød den umiddelbare bedømmelse fra FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel).

– Det er meget, meget trist, at det ikke kunne lade sig gøre, men der manglede opbakning. Det kneb for en del af forretningerne at få lagt varer ud på deres sider på portalen, siger en ærgerlig citychef Anne Steen.