Vil du være hjerterytter: Byens hold gør klar til kommende sæson

Henover vinteren træner Hjerterytterne hos Happy2Fitness i Næstved, hvor de selvfølgelig benytter bikingfaciliteterne.Privatfoto
Henover vinteren træner Hjerterytterne hos Happy2Fitness i Næstved, hvor de selvfølgelig benytter bikingfaciliteterne.Privatfoto

Hjerterytterne i Næstved er i fuld gang med at gøre klar til forårets sæson.

Holdet støtter hjertesagen på flere måder. For det første styrker cykelrytterne deres eget helbred og kredsløb med motion og gode fællesoplevelser.

Dernæst støtter holdet Hjerteforeningens børneklub Region Sjælland med en donation hvert år.

– Vores motto er »Hjælp til hjertet og hjertet til hjælp«, siger holdkaptajn Kristian Larsen.

Hold af hjertepatienter

Holdet har meget fokus på, at det skal være sjovt at cykle. Derfor er deltagerne delt ind i fire cykelniveauer, så ingen bliver presset unødigt. De tre første niveauer er inddelt efter hastighed og længde på turen.

Det fjerde niveau hedder »Hjerterum«, og består af tidligere hjertepatienter, som cykler kortere ture i et roligt tempo på helt almindelige cykler. Der er 20 ryttere på.

– Når Hjerterum-holdet har cyklet ture, så bliver der hygget med hjemmebagte kager, fortæller Kristian Larsen.

Åben for deltagere

Cykelholdet blev skabt i 2017 og består af en god blanding af sociale og dedikerede motionister på +50 år. De fleste cykler for fællesskabet og for at få noget sund motion.

En mindre gruppe er mere træningsivrige og vil gerne have større udfordringer.

– Alle er velkomne på holdet. Man skal ikke være fyldt 50 år, og man må på den anden side gerne være rundet de 70. Hvis bare man har en landevejsracer og vil cykle, siger Kristian Larsen.

Han kan kontaktes på kristian152@gmail.com.

Hjerterytterne træner to til tre gange om ugen fra 1. marts til 1. oktober.