Væk med særskat

Foto: Mogens Lorentzen
- Det skal gå hurtigt med at få fjernet  dækningsafgiften, siger den konservative ordfører Helge Adam Møller. Foto: Mogens Lorentzen
– Det skal gå hurtigt med at få fjernet dækningsafgiften, siger den konservative ordfører Helge Adam Møller. Foto: Mogens Lorentzen

De konservative optrapper nu kampen for at Næstved Kommune afskaffer den upopulære dækningsafgift. Særskatten på erhvervsbygninger. Den konservative gruppeformand Helge Adam Møller vil tirsdag aften i byrådet stille forslag om at særskatten afskaffes inden for to år.

– Den forkætrede særskat koster arbejdspladser, og derfor skal den væk så hurtigt som muligt. Afviklingen skal indarbejdes i budgetterne for 2017 og 2018. Det er et godt signal, at Næstved byråd fjerner dækningsafgiften på bare to år, siger Helge Adam Møller til Sjællandske.

Betaler veje

Dækningsafgiften er en skat på erhvervsbygninger. Kun 36 af landets 98 kommuner har dækningsafgiften, som indbringer Næstved Kommune 24 millioner kroner om året. Pengene anvendes efter aftale mellem erhvervslivet og byrådet til at betale for anlæg af omfartsveje.

Det bekymrer ikke Helge Adam Møller, at kommunekassen mister en årlig indtægt på 24 millioner kroner, hvis afgiften udfases. Han mener, at der kan hentes mange penge, hvis kommunen øger udliciteringen. Altså konkurrenceudsætter flere opgaver.

– Kommer vi op på landsgennemsnittet, sparer vi alene 60 millioner kroner om året. Og i øvrigt har kommunen et budget på fem milliarder kroner, så 24 millioner kroner kan vi finde på budgettet, siger Helge Adam Møller.

Dækningsafgiften blev indført i Næstved i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007.