Tyvekoster fra Næstved fundet af polsk grænsevagt

Foto: Kenn Thomsen
- Yderligere efterforskning skal nu afgøre, om vi måske kan koble ham til flere indbrud, end de to han er sigtet for, fortæller senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Michael Winther.
– Yderligere efterforskning skal nu afgøre, om vi måske kan koble ham til flere indbrud, end de to han er sigtet for, fortæller senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Michael Winther.

En 37-årig litauisk mand er efter grundlovsforhør ved Retten i Næstved blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Han er sigtet for to indbrud begået i Næstved-området i juli i år. Ved det ene blev et hus på Landevejen fuldstændig rippet for flere fjernsyn, cykler, havetraktorer og en såkaldt ATV – et all-terrain vehicle – ligesom tyvene også slap afsted men en trampolin og et 6.000 liters badebassin.

Flere af disse tyvekoster var i varevognen, da manden et par dage senere blev stoppet ved den tysk-polske grænse. Her blev han anholdt af en vaks grænsebetjent og sat i forbindelse med de to indbrud begået herhjemme.

Siden har litaueren været i de tyske myndigheders varetægt, men tidligere på ugen blev han altså udleveret til Danmark, hvor han nu skal sidde varetægtsfængslet frem til 4. november.

I mellemtiden håber politiet at kunne finde flere beviser, der kan koble den 37-årige til andre indbrud. Desuden fortsætter jagten på mulige medgerningsmænd. Det oplyser senioranklager Michael Winther til Sjællandske Næstved, der har mere om sagen i torsdagens udgave.