Transferdeadline: Næstved henter ”Rajovic-erstatning” i Portugal

Den 23-årige angriber Marcus Mølvadgaard er ny mand i Næstved Boldklubs 1. divisionstrup. Foto: FC Penafiel

FODBOLD: Selvom vinterens salg af topscorer Mileta Rajovic til Kalmar FF har lunet i Næstved Boldklubs pengekasse, så har den stærke angribers farvel sportsligt efterladt noget af et tomrum i 1. divisionstruppen.

Sydsjællænderne har derfor været på intensiv jagt efter kompetent erstatning, og to timer før transfervinduets deadline sent tirsdag aften lykkedes det så endelig ”de grønne” at hente angriberen, som skal forsøge at løfte arven efter Rajovic.

23-årige Marcus Mølvadgaard er således ny mand i den grønne trøje.

Den 189 centimeter høje angriber kommer til Næstved Boldklub fra FC Penafiel i den næstbedste portugisiske række, som han skiftede til i sommeren 2022.

– Selvom han kun er 23 år, har han prøvet meget. Han ville gerne hjem til Danmark, og vi synes, det er et spændende match, som heldigvis er gået i orden her på falderebet efter længere tids forhandling. Han minder som spiller og i sin statur en smule om Rajovic (Mileta Rajovic red.), så vi håber selvfølgelig, han bliver lige så stor en succes, som han var, lyder det fra Næstved Boldklubs sportschef Peter Dinesen i forbindelse med aftalen.

Mølvadgaard er stolt over skiftet.

– Efter nogle år i udlandet med masser af fantastiske oplevelser og erfaring, følte jeg det var på tide at komme tilbage til Danmark og bevise noget der. Efter mange gode samtaler med Næstved, er jeg stolt over at blive en del af deres spændende klub, udtaler Mølvadgaard til klubbens Facebook-side.

Den danske angriber har været låst af en kontrakt i FC Penafiel, men det lykkedes på falderebet at få hans portugisiske aftale ophævet, så skiftet til Næstved er sket på en fri transfer.

Peter Dinesen oplyser ikke konkret, hvor lang en aftale angriberen har fået i Næstved Boldklub, men han fortæller, der er tale om en ”lang kontrakt”.

Mølvadgaard har tidligere været at finde i Randers FC, Hvidovre, norske Strømgodset og slovakiske Kosice.

I mål med forårets trup

Peter Dinesen fortæller, han i længere tid har haft Mølvadgaard i kikkerten, og han er derfor naturligvis lettet over, at forhandlingerne endte lykkeligt.

– Der er altid lidt sved på panden her på sidste transferdag, fordi der jo kan ske meget. Så vi er rigtig glade for, det nu er kommet i orden med Marcus, lyder det fra Dinesen, der samtidig er godt tilfreds med, hvad der nu ligner den endelige trup til forårssæsonen, selvom han dog endnu ikke vil udelukke yderligere tilgang.

– Transfervinduet i blandt andet Sverige og Norge er stadig åbent. Så man ved jo aldrig, hvad der sker – i fodboldverdenen kan det hurtigt gå stærkt. Men vi er dog ikke som sådan på udkig mere. Jeg vil tro, vi er i mål i forhold til truppen, og jeg synes, vi står stærkt – det bliver et spændende halvår, vi går ind i, lyder det fra Dinesen.

Bud på flere Næstved-spillere

Sportschefens telefon har været brandvarm de seneste dage. Foruden klubbens egen jagt på nye spillere, så har der nemlig også været stor interesse for sydsjællændernes, fortæller han.

– Der har været bud på vores spillere, ja. Der har været stor interesse. Men det har ikke været noget, der har været attraktivt nok for os som klub. Vi har gerne ville holde sammen på truppen og se, hvor vi kan ende henne denne sæson. Og vi tror heller ikke vores spillere vil falde i værdi frem til sommer – så må vi se, hvad der sker der til den tid, lyder det fra Dinesen.

Fodboldmediet bold.dk erfarerede sidste uge, at der havde været konkrete bud på Mads Agger fra blandt andre Sønderjyske.

Sportschefen fortæller til sn.dk, at det langt fra kun har været offensivtalentet, der har været bud efter.

– Det har faktisk ikke været Agger de sidste dage. Det har været nogle af de andre. Set over hele transfervinduet har der faktisk været interesse for de fleste af spillerne, siger Dinesen, som ikke vil uddybe hvilke spillere, der har været konkrete bud på, fra hvilke klubber og beløbenes størrelse.

Marcus Mølvadgaard kan allerede få uofficiel debut i den grønne trøje på fredag, når Næstved får besøg af Fredericia klokken 13.30 i Maglemølle Storhallen til en sidste testkamp, før truppen på mandag tager afsted på træningslejr i Tyrkiet.

Næstved indleder foråret på ligaens tredjeplads med en hjemmekamp 19. februar mod Sønderjyske.

Den 23-årige angriber Marcus Mølvadgaard er ny mand i Næstved Boldklubs 1. divisionstrup. Foto: FC Penafiel