Fakta om SR-Designs konkurs

SR-design blev begæret konkurs i Sø- og Handelsretten 18. august 2009. Samme dag bragte Sjællandske et interview med direktør Steen Richard Andersen, hvor han anklagede Jyske Bank for at være skyld i krakket. Det samlede krav var 43 millioner fra SR-Designs fire selskaber.

Steen Richard Andersen havde ved konkursen allerede oprettet selskabet NRT Byg Aps i Ishøj. Her har mange huskøbere ringet forgæves for at få fat i Steen Richard Andersen. Sjællandske har haft kontakt til flere huskøbere, som ikke har haft held med at få kontakt til SR-Design, og som heller ikke kunne få rettet fejl og mangler i forbindelse med opførelse af deres nye huse.

Steen Richard Andersen pralede overfor Sjællandske med, at han "som den eneste i Danmark" havde en forsikring hos Codan, som dækker huskøberne udbedringer. Codan har pure afvist SR-direktørens påstand overfor Sjællandske. Avisen har beskrevet, hvordan familier i Vanløse er blevet fanget i konkursen fordi SR-Design ikke nåede at blive færdige med tre boliger.

Sjællandske har forsøgt at få Steen Richard Andersen til at forklare, hvorfor han alligevel ikke har forsikringerne i orden. Men svaret blæser stadig i vinden.

Kurator har været på sagen i halvanden uge, og her undrer man sig over, hvordan det kunne gå til, at en tyveknægt stjal SR-Designs server og harddisk med regnskaber kort inden konkursen.