Tidligere Team FOG Næstved-træner Geof Kotila er gået bort

Kendt basketball-træner er gået bort

Geof Kotila er gået bort. Amerikaneren blev 64 år gammel. Billedet er fra 2010, hvor han var cheftræner for Team FOG Næstved. Foto: Anders Ole Olsen.

BASKETBALL: Geof Kotila, der var cheftræner for Team FOG Næstved i perioden 2008 til 2013, er død.

Amerikaneren blev 64 år gammel.

Geof Kotila kom til Danmark i 90’erne og nåede, foruden sin tid i spidsen for Team FOG Næstved, også at være træner for Bakken Bears og Horsens IC, hvor han vandt en stribe mesterskaber og pokaltitler.

Kotila formåede også for alvor at få Team FOG Næstved på det danske basketlandkort, da han blandt andet var med til at hente klubbens første bronzemedaljer.

Den vellidte amerikaner nåede at være i dansk basketball i næsten tre årtier og havde siden 2016 været yderst aktiv i Basketligaen som først forretningsudvikler og fra 2017 som kommissær for hele Basketligaen.

Geof Kotila var inden tiden i Danmark basketballspiller og -træner i hjemlandet USA hos Michigan Tech University.

På tværs af ligaen er der tirsdag blevet skrevet kondolencer og tanker til hans familie.

– Geof Kotila var en ven for mange i Næstved og et karismatisk, varmt menneske, der havde utrolig stærke menneskelige egenskaber. Geof Kotila elskede sporten og kunne snakke med alle mennesker. Vores tanker går til Geofs hustru Karen, parrets to børn og den øvrige familie, skriver Team FOG Næstved blandt andet tirsdag på klubbens Facebook-side.

Geof Kotila er gået bort. Amerikaneren blev 64 år gammel. Billedet er fra 2010, hvor han var cheftræner for Team FOG Næstved. Foto: Anders Ole Olsen.