Tidligere finalist går glip af DM

BORDTENNIS: En skade i håndledet koster Patrick Skarsholm fra Næstved Bordtennis deltagelsen ved DM, men til gengæld er klubbens sportschef Jeppe Spottog klar til kamp.

Tidligere finalist går glip af DM

- Det er irriterende, at jeg ikke rigtig ved, hvad der er galt. Det kan jeg ikke bruge til noget inde i mit hoved. Jeg ville gerne blive ved med at træne, selv om det gør ondt, men det har jeg fået at vide, at jeg ikke skal, siger Patrick Skarsholm, der har haft store problemer med håndledet i mere end to måneder. Foto: Kim Rasmussen

20-årige Patrick Skarsholm fra Næstved Bordtennis har allerede prøvet at spille finale ved DM i herresingle, men det kommer han ikke til i år.

Den talentfulde Næstved-spiller går nemlig glip af årets danske mesterskaber, der spilles i Gladsaxe fra 24.-26. marts.

– Det er ikke så godt. Det er faktisk noget rigtig lort…, siger Patrick Skarsholm om årsagen.

Siden midten af januar har han døjet med en skade i håndledet, og siden begyndelsen af februar har han stort set ikke været i stand til at træne bordtennis.

– Lægerne siger, det er overbelastning. Men nu er der gået lang nok tid, uden det er blevet bedre. Så nu vil jeg prøve at få håndledet scannet, siger Patrick Skarsholm og håber på et klart svar på, hvad der er galt.

– Jeg har været hos en osteopat, som mener, der er væske i håndledet. Og det kan tage ekstremt lang tid, før det er væk, siger han.

Bekymret for fremtiden

Patrick Skarholm håber at være med, når Næstved Bordtennis senere på foråret skal spille om medaljer i Bordtennisligaen, men lige nu ved han ikke, om det bliver muligt.

Faktisk ved han ikke, om han overhovedet kommer tilbage til at dyrke sin sport på eliteplan igen.

– Jeg tænker da over, om om det nogensinde bliver bedre, eller om det er ødelagt for evigt. Hvis jeg ikke kan træne, så falder jeg jo hurtigt i niveau, siger DM-finalisten fra 2021.

– Det er primært, når jeg slår baghånd, at det gør ondt. Jeg kan godt spille 20-30 minutter, men så gør det ondt bagefter, og jeg får en brændende fornemmelse i håndledet. Men der er ikke noget, der gør ondt i hverdagen. Det er kun, når jeg spiller bordtennis og dyrker nogle former for styrketræning, siger han.

Comeback til Spottog

Selv om Patrick Skarsholm må nøjes med at kigge på ved DM, er Næstved Bordtennis alligevel repræsenteret.

Klubbens sportschef Jeppe Spottog har nemlig meldt sig til.

– Jeg er begyndt at spille en lille smule igen. For sjovt. Men jeg glæder mig til at spille DM, siger Jeppe Spottog.

– Jeg var begyndt at savne bordtennis. Så jeg har trænet to-tre gange om ugen de sidste par måneder og spillet en masse kampe – og vundet en masse. Sidst vandt jeg tre ud af tre kampe på vores 2. divisionshold over gode modstandere. Det var fedt, siger han.

– Så jeg håber da at gå videre fra den indledende pulje ved DM.

I alt deltager 73 spillere i herresingle, og de 16 bedste på ranglisten er automatisk klar til 1. runde lørdag morgen. Resten spiller kvalifikation fredag om yderligere 16 pladser i hovedturneringen.

Danske mesterskaber

Gladsaxe Idrætshaller danner rammen om DM for både seniorer og veteraner i dagene fra 24.-26. marts.

DM for veteraner spilles søndag med deltagelse fra flere syd- og vestsjællandske klubber.

+40: Jacob Koefoed og Jakob Christophersen, Næstved Bordtennis. Max Seeger, Trelleborg BTK og Torben Ryttergaard, BTK Slagelse.

+50: Allan Hansen, BTK Kvik Næstved. Dan Hansen og Hans Hulbæk Petersen, Nyråd. Jan Søndergaard, Karsten Haumann, Per Hansen, Peter Sonne og Søren B. Rasmussen, Trelleborg BTK.

+60: Jette Vieg, Nyråd.

+65: Jan Ursin og Per Andersen, BTK Slagelse.

+70: Jørgen Frimann Christensen, BTK Slagelse. Erling Nielsen, Trelleborg BTK

+75: Finn Nielsen, BTK Slagelse.