Sygehjælper Jannie fra Fensmark er Årets Vikar

Hyldest: En af Danmarks største sundhedsfaglige vikarbureauer, SOS Vikar, hylder landets bedste vikarer indenfor det sundhedsfaglige område. Jannie Elsgaard Madsen vinder titlen som “Årets Vikar”.

Her ses Jannie Elsgaard Madsen - vinder af prisen som Årets Vikar i det sundhedsfaglige vikarbureau SOS VIKAR. Foto: Søren Lamberth.

Foto: Soren Jul Lamberth

København/Fensmark: Tivoli Hotel & Congress Center i København var lørdag aften centrum for en hyldestfest for nogle af landets bedste vikarer indenfor det sundhedsfaglige område.

Det er firmaet SOS VIKAR med cirka 2.500 vikarer tilknyttet, der ville vise deres taknemmelighed og derfor hyldede de mange vikarer, der hver dag drager afsted på job. Vikarer er uden fast tilknytning til et arbejdssted, og de oplever derfor sjældent at få den opmærksomhed, de fortjener i en presset hverdag.

For at sætte fokus på det gode vikararbejde blev der ved festen uddelt 4 priser. Titlen som "Årets Vikar" gik til Jannie Elsgaard Madsen fra Fensmark. Hun lever til fulde op til de kvaliteter, årets vikar skal have: Nemlig en person, der udmærker sig på en lang række områder – ikke mindst for at være fagligt dygtig og en efterspurgt sundhedsfaglig vikar.

De fortjener det

300 vikarer fra SOS VIKAR deltog i festen lørdag aften, der blev styret af værten Julie Bertelsen, mens navne som Outlandish og Jonah Blacksmith også indtog scenen på aftenen, hvor der skulle uddeles i alt fire priser – nemlig Årets Vikar, Årets Flyver, Årets Kulturbærer samt Æresprisen, der årligt skal tildeles en person, der har betydet meget for ikke kun SOS VIKAR, men hele branchen.

– Vi ønsker med priserne og denne fest at sætte fortjent mere fokus på de mennesker, der i det sundsfaglige system hver dag gør en kæmpe forskel i hele Danmark. Og vi mener, at vi både som firma men også som samfund i langt højere grad skal hylde netop de mennesker, der gør en ekstraordinær sundhedsfaglig indsats, hvorfor vi nu går forrest med at hylde de vikarer, der netop yder det ekstra, siger Dorte Thomsen, direktør og ejer af SOS VIKAR.

Hendes medejer og kvalitetsdirektør, Lene Hansen, tilføjer:

– I arbejdet med årets hyldest til medarbejderne fra SOS VIKAR er vi gang på gang blevet bekræftet i, hvor megen glæde og respekt, der hver dag bliver givet fra vikarer til alle dem, der har mest brug for det, nemlig de borgere, vi skal passe og pleje. Vi skal have høje forventninger til den forskel, vi gør i hver berøring, men både vi og samfundet skal også huske at hylde dem for det. Vi deler i hverdagen hjertelighed i alt dét, vi gør – og det skal alle vikarer have en kæmpe tak for, hvorfor vi med priserne håber at sætte mere fokus på deres kæmpe indsats.

I kategorien “Æresprisen” vandt Jesper Clausen fra Næstved. Han er Social og sundhedsassistent og har været tilknyttet SOS VIKAR i en periode over cirka 10 år.