Steensberg løber med titlen

KÅRING: Roeren Astrid Steensberg fra Sorø fik flest stemmer af sine kolleger i kampen om at blive årets Sjællandskes Mester 2022.

Steensberg løber med titlen

Roeren Astrid Steensberg fra Sorø er Sjællandskes Mester 2022. Det blev fejret hos Sparekassen Sjælland-Fyn i Slagelse, hvor Sjællandskes sportsredaktør John Ringstrøm (th) var med til at overrække prisen.

Foto: Thomas Olsen

Hun nåede lige at få overrakt diplom, en præmiecheck på 5.000 kroner fra Sparekassen Sjælland-Fyn, Slagelse, og en god snak, inden hun skulle videre på træningslejr.

Roeren Astrid Steensberg er nemlig en travl dame, og bare to dage efter mødet i Sparekassen skulle hun med landsholdet til Portugal for at lade op til den nye sæson.

Den 26-årige soraner finder dog rigeligt overskud til at glæde sig over titlen, som giver hende en god start på 2023.

– Det betyder supermeget. Det er et kæmpe skulderklap at få, især når det er andre atleter, der har stemt på én. De ved, hvad det kræver at dyrke eliteidræt, og samtidig synes, at jeg fortjener den pris. Man dedikerer så meget tid på sporten og på at blive bedre, og så er det nogle ting som det her, der betyder rigtig meget på vejen, siger landsholdsroeren.

Artiklen fortsætter under billedet…

Astrid Steensberg i midten flankeret af Sparekassen Sjælland-Fyns filialdirektør i Slagelse, Lars-Erik Madsen, og Sjællandskes sportsredaktør John Ringstrøm Foto: Thomas Olsen

Astrid Steensberg strøg til tops med 27 point – bare ét mere end Slagelse-håndboldspiller Mathias Thomsen, der vandt VM-sølv i beachhåndbold med landsholdet.

– Wow, det var tæt. Jeg kender ikke så mange af de andre atleter personligt, men af navn. Jeg har googlet nogle af dem for at stemme, siger Steensberg, der selv gav topkarakter til cykelrytter Niklas Larsen.

Træner for OL-kvalifikation

Når de fleste point tilfalder Astrid Steensberg, hænger det primært sammen med, at hun og hendes tre kammerater i den danske firer blev nummer syv ved VM. Men også at hun var med på den danske otter, der for første gang nogensinde kom på podiet ved en World Cup.

– Syvendepladsen ved VM sidste år var et tilfredsstillende resultat, men det er ikke dér, vi gerne vil være. Vi vil jo gerne ligge, så vi får en sikker kvalifikation til OL, og det er dét, vi træner megahårdt for. Så jeg er ikke, hvor jeg gerne vil være, men det er en “learning-curve” (lærings-kurve, red.), og det er et skridt i den rigtige retning, pointerer soraneren, som har udviklet sig enormt de sidste fem-seks år.

Tiden på college i Los Angeles har naturligvis formet hende endnu mere både sportsligt og menneskelig.

Artiklen fortsætter under billedet…

Selv om Astrid Steensberg ror for DSR (Danske Studenters Roklub), har hun bevaret sin tilknytning til Sorø Roklub, hvor det hele startede for 16-17 år siden. Foto: Thomas Olsen

– Jeg har arbejdet benhårdt på at stå, hvor jeg gør nu. Jeg har også tænkt at fortsætte rejsen, for jeg ser mig ikke tilfreds med det niveau, jeg var på i college-tiden. Jeg vil blive ved med at udvikle mig og blive en bedre atlet, men også give videre til dem, der er yngre end mig og dele den glæde, konstaterer Astrid Steensberg.

Studie og sport

Ved siden af sin roning har hun studeret på livet løs. Og bare få dage før kåringen som Sjællandskes Mester blev hun kandidat i International Businees og Politics fra CBS.

– Det har været svært at få til at gå op i en højere enhed til tider. Men mens jeg har læst i Danmark, har det jo været meget corona-præget, så meget har været online. Det har nok reddet mig lidt, for man kunne tage det lidt mere i sit eget tempo. Siden jeg var yngre, har jeg været meget disciplineret med at få mine ting lavet – både træning og skole. Jeg også udskudt min kandidat med et semester, så jeg har læst lidt deltid her nu og sidste år, siger Astrid Steensberg.

Hun er nu klar til at gå “all-in” på roningen, da også et studiejob for nylig blev sagt op for at kunne koncentrere sig fuldt ud om sporten.

– Lige nu skal den have fuld gas med roning. Sæsonen kommer til køre meget med to-tre uger afsted og så to-tre uger hjemme, så det bliver svært at få et job til at passe ind. Jeg er meget spændt på at se, hvad det kan, for siden jeg tog til USA, har jeg nærmest haft fuldtids-studie og elitesport kørende de sidste seks og et halvt år. Nu kan jeg dedikere 100 procent af tiden til sporten. Det har jeg ikke prøvet før, siger den stærke roer, der har sat kursen fast mod sine mål.

– Der er meget klare mål og det er OL-kval i 2023 og så OL i 2024. Det er nu, toget kører, så det er nu, jeg satser alt, siger årets Sjællandskes Mester.

Roeren Astrid Steensberg fra Sorø er Sjællandskes Mester 2022. Det blev fejret hos Sparekassen Sjælland-Fyn i Slagelse, hvor Sjællandskes sportsredaktør John Ringstrøm (th) var med til at overrække prisen. Foto: Thomas Olsen
Skemaet, der viser resultatet af afstemningen i Sjællandskes Mester 2022. Kun ét point adskiller Astrid Steensberg og Mathias Thomsen, mens atletik-udøver Nickoline Skifter Andersen og badmintonspiller Line Christophersen blot er to point efter vinderen.

Kandidaterne

De 15 kandidater, der dystede om titlen til Sjællandskes Mester 2022:

Christoffer Bring, Næstved, gik i gang med sit første år som professionel golfspiller og formåede at kvalificere sig til næste års DP World Tour.

Kenneth Madsen, Ruds Vedby, dansk rallymester med co-driver Mette Felthaus fra Horsens. Også vinder af årets rallykørerpokal.

Line Christophersen, Dianalund, dansk singlemester i badminton for tredje gang i træk plus kvartfinale i Super 500-turneringen Thailand Open.

Nickoline Skifter Andersen, Slagelse, atletikudøver som bl.a. vandt DM-guld i kvindernes syv-kamp udendørs.

Katrine Bruhn, AK Atlas Slagelse, vægtløfter, satte nye danske rekorder hos kvinderne og dystede for første gang i A-gruppen ved VM i Colombia.

Niklas Larsen, Slagelse, cykelrytter, blev bl.a. nummer fire i Omnium ved VM på bane.

Mathias Thomsen, Slagelse, håndboldspiller vandt VM-sølv i beach-håndbold med det danske landshold.

Christian Andersen, Fensmark, blev bl.a. dansk mester i lerdueskydning, Compak Sporting, under Dansk Skytte Union.

Thomas Kongshøj, Fensmark, har kvalificeret sig til Dakar Rally på motocross-cykel efter deltagelse i VM’er.

Oskar Madsen, Skælskør, volleyballspiller i rumænske Galati. Profil på det danske landshold, der for første gang har kvalificeret sig til EM-slutrunden i 2023.

Peter Bonde, Næstved, cheftræner for Næstved Boldklub, der blev nummer ét i 2. division og nu ligger nummer tre i 1. division.

Mikkel Steinmetz, Slagelse, spillede bl.a. sin kamp nummer 300 for Slagelse Hockey Klubs mænd, der igen vandt DM udendørs.

Astrid Steensberg, Sorø, roer som bl.a. vandt sølv ved World Cup’en med den danske otter og blev nummer syv ved VM med fireren.

Benjamin Kjær, Næstved, vandt bl.a. World Cup-bronze i trampolin og vandt DM-guld for syvende gang i træk.

Ahmad El Ahmad, bokser fra Korsør, gjorde comeback efter lang skadespause og vandt bl.a. DM-guld i fjervægt.