Sportschef blev matchvinder

Bordtennis: Nicolai Nordahl måtte selv i aktion, da de danske mestre fra Næstved Bordtennis vandt 5-4 på udebane mod B75.

Foto: Kenn Thomsen

På forhånd forventede Næstved Bordtennis en vanskelig opgave mod B75 – alene i kraft af tid og sted – en fredag aften i Hirtshals med små fem timers transport i ben og bat.

Opgaven skulle dog vise sig at blive endnu vanskeligere, end de forsvarende danske mestre havde regnet med.

Sydsjællændernes talentfulde tjekke, Tomas Koldas, måtte nemlig melde fra på grund af en skade, og så måtte sportschef Nicolai Nordahl selv trække i kamptøjet.

Normalt gør han sig på klubbens andethold i 1. division, og det blev da også til to nederlag i fredagens ligakamp.

Alligevel kunne sportschefen bagefter påtage sig rollen som matchvinder.

Opgøret sluttede nemlig 4-4 – efter to sejre til Hampus Söderlund og Khaled Assar og to nederlag til Radim Bako og Nicolai Nordahl – og så skulle det hele afgøres i et “Golden Set”.

Det kom til at stå mellem Nicolai Nordahl og B75’ fjerdemand Dani Mudit, og her var Næstved-spilleren skarpest og vandt 11-6.

– Det havde jeg sgu ikke lige regnet med. Men det var det fedeste sæt, jeg har spillet, for alle i hallen var jo helt oppe og støde, siger Nicolai Nordahl med et grin.

Måtte låne udstyr

Tomas Koldas døjer med en væskeansamling i højre knæ, og selv om han var med i Hirtshals og testede bentøjet, opgav han til sidst at spille.

Nicolai Nordahl var dog advaret hjemmefra om risikoen, så han var ikke helt uforberedt.

– Jeg var lige omkring klubben, inden vi tog afsted for at låne et bat, for mit eget er ikke i orden. Og jeg måtte også lige låne nogle shorts, sagde han, inden turen gik retur mod Næstved ved 22-tiden.

– Nu har vi lige fire en halv times transport hjem, og så skal jeg spille 1. division i morgen tidlig…, lød det fra Nicolai Nordahl.

Søndag formiddag spiller Næstved igen i Bordtennisligaen, hvor der venter en udekamp mod OB.

Den bliver formentlig uden Tomas Koldas, der håber at være klar til EM for U21-spillere om en uge.

Tomas Koldas Næstved Bordtennis Kenn Thomsen