Smalt nederlag i test mod konkurrenter

Fodbold: Næstved HGs kvalliga-kvinder spillede årets første, rigtige test og måtte se sig slået af konkurrenterne fra B.93.

Smat nederlag i test mod konkurrenter

Næstved HGs kvalligakvinder måtte se sig slået 0-1 af B.93 i en intens træningsmatch. Foto: John Ringstrøm

Næstved HGs kvalligakvinder måtte se sig slået 0-1 af B.93 i en intens træningsmatch. Foto: John Ringstrøm

Om små to måneder tørner de sammen i forårets første turneringskamp i kvalifikationen til Kvindeligaen, og frem til da har B.93 overhånden.

Østerbro-mandskabet vandt nemlig den indbyrdes træningskamp med 1-0 i Storhallen i Næstved.

– Det var en rigtig god kamp med godt tempo og god intensitet mod et godt hold. B.93 har fået en del nye spillere og blandt andet fire fra Sundbys ligahold, fortæller Næstved HGs cheftræner Steen Hansen.

Han kunne se gæsterne score sejrsmålet cirka midt i 2. halvleg i en situation, hvor værterne gerne ville have haft frispark først.

Men målet blev anerkendt, og det blev det eneste i et opgør, hvor sydsjællænderne ifølge Hansen havde de fleste og største chancer.

De havde endda en fodboldkamps største chance i form af et straffespark, som anfører Karoline Ellegaard dog tillod sig at brænde.

– Jeg kan ikke huske, hvornår “Elle” sidst har brændt et straffespark. Men det blev overskygget lidt af et uheld til Katrine (Krag-Andersen, som fik et smæld på knæet i et sammenstød med deres keeper i 2. halvleg. Vi er lidt bekymrede for hendes knæ, men håber ikke, det er så slemt, siger Steen Hansen.

Af andre chancer stod hjemmeholdets Line Grøndahl for en del, men trods stor ihærdighed og gode positioner lykkedes det ikke at få bolden i nettet.

– Det skal vi arbejde med, men der var rigtig mange tilløb, siger Hansen, der også så straffesparket blive begået mod Grøndahl.

Cheftræneren skiftede undervejs seks spillere og satte eksempelvis nytilkomne Bjørg Godvin ind i midterforsvaret, da Krag-Andersen måtte udgå med en halv times tid tilbage.

Den tilbagevendte keeper Mira Pastoft vogtede målet hele kampen, mens også de unge Josefine Wroblevski, Signe Sønderup, Hannah Jørgensen, Cajsa Reff Hansen og Kamilla Gudesen kom ind og fik med spilletid.

– Alle gjorde det fint og der var gode præstationer. Jeg er meget tilfreds og især med organisationen, siger Steen Hansen, der kan se frem til næste træningskamp mod OdenseQ ude 11. februar.

Kampen i tal

Træningskamp

Næstved HG – B.93: 0-1 (0-0)

0-1: Lúcia Leila José Moçambique (60)