Han får en butik på godt 200 kvadratmeter med en beliggenhed få skridt fra det helt nye indgangsparti, som bliver Næstved Butikscenters nye ansigt efter ombygningen for 100 millioner kroner.
Slagteren – sådan hedder den gamle butik på Hvedevænget – og navnet flytter med til Sct. Jørgens Park, hvor der foruden selve slagterbutikken også bliver et vindue med kig ind til den selvstændige afdeling for pølser.

Sådan laver man pølser
Thomas Kyhn griner. Han synes, det er en sjov tanke, at man kan stoppe op og glo ind i pølsemageriet. Det bliver en del af oplevelsen, og selve kongstanken med det at få en rigtig slagterbutik ind i centret.
Derfor har ejeren Nicolai Hartmann også indvilget i, at etablere et lokale med alt, hvad Slagteren har brug for.
– Ellers ville det ikke kunne lade sig gøre. De vil gerne have en slagter, og jeg er også overbevist om, at det bliver godt. Beliggenheden i sig selv vil fordoble omsætningen første år, så jeg får brug for flere ansatte, siger Thomas Kyhn.
Hjemmelavet takeaway
Nogle rystede på hovedet, da Slagteren åbnede på Hvedevænget for 10 år siden. Men han fulgte rådet om, at blive ved og holde ud i fem år, og det viste sig at holde, for i dag har Thomas Kyhn virkelig travlt.
Han har en kok ansat, så der bliver fyldt op med hjemmelavede supper, butterchicken og andre gode takeaway retter i køleskabet indenfor døren. Også det bliver der mere af i den nye butik.

En anden verden udenfor
Thomas Kyhn slår ud med armene, mens han beskriver at salgsdisken bliver over dobbelt så stor.
Der er stadig efterspørgsel på godt kød fra Slagteren. Det mærkede han under pandemien, hvor folk stod på nakken af hinanden. Kunderne kom ind med mundbind, og handlede som var det nyt for dem, at det nye kostbare køkken derhjemme faktisk kan bruges til at lave god mad.
– Det var som en en anden verden udenfor. I dag kan det mærkes, at det er blevet dyrere at leve, men jeg har stadig godt gang i butikken. Der er allerede kunder, der tager turen hertil fra Sct. Jørgens Park, siger den glade slagter.

Kød fra lokalområdet
Thomas Kyhn går ikke på kompromis med kvaliteten, og kunderne prioriterer i højere grad den gode kødoplevelse.
– Kødet har oprindelse i lokalområdet. Denne højreb stammer eksempelvis fra Lundby, og så er vi faktisk bæredygtige, for hvorfor bestille “gummikød” hjem fra Sydamerika. Det lader jeg andre om. Kød skal have tid til at modnes, siger han.
Slagteren når akkurat at runde 50 år, inden flytning og indvielse af den nye butik. Han håber, det bliver i august eller september.
Godt for sydbyen
– Ja, det bliver sjovt. Jeg tror også, det bliver godt for hele sydbyen, når der kommer en specialbutik mere ind i Sct. Jørgens Park, slutter Slagteren.
Thomas Kyhn glæder sig, fordi de nuværende lokaler på Hvedevænget gennem længere tid har sat fysiske begrænsninger for at vækste.