Skoleledelse planlægger dyr studietur til New Zealand

Foto: Mia Than West

Selv om det er sparetider i Næstved Kommune, har skoleledelsen planer om at tage på studietur til New Zeland. Formålet er, at ledelsen skal hente inspiration til synlig læring og dermed være med til at understøtte udviklingen af Næstved Kommunes skolevæsen.

Med på rejsen skal skolechef Lars Nedergaard, børne- og kulturdirektør Per B. Christensen samt enten en skoleleder eller pædagogisk leder fra hver af de seks folkeskoler i Næstved.

Prisen for turen løber op i over 400.000 kroner og skal betales af de enkelte skolers midler til efteruddannelse.

– Det er dyrt. Det er det. Men der er ikke nogen tvivl om, at ud fra en faglig vurdering kan man argumentere for, at det er godt at tage af sted, pointerer Per B. Christensen.

Økonomiudvalget skal i dag mandag tage stilling til, om de synes det samme.

Det er Center for Uddannelse, med skolechef Lars Nedergaard i spidsen, der har ansøgt om at få lov til at tage på studietur til Auckland i New Zealand i 2017. Begrebet synlig læring er skabt af den New Zealandske professor John Hattie, der med sin omfattende forskning har sat fokus på, hvad der virker bedst i forhold til at forbedre elevernes læringsudbytte.

– De har den største viden på området. Man kan ikke bare hyre en foredragsholder til at komme hertil. Man er altså nødt til som skoleleder at komme så tæt på for at se, hvad lærerne og ungerne gør for selv at få det ind under huden. Man skal se klasserne, se skolerne og se måden de arbejder på, forklarer Per B. Christensen.