Se billeder: Glasovn er klar

Alle de nummererede sten til den nye glasovn er nu lagt de rigtige steder, og puslespillet er færdigt – i hvert fald hvad angår selve glasovnen.

Der mangler stadig er del udenom, men torsdag var der inspektion af den nye ovn, som de næste mange år skal levere flydende klar glasmasse til de fire produktionslinjer, der fremstiller den gennemsigtige glasemballage på Ardagh Glass Holmegaard.

Egentlig skulle der være åben ovn fra klokken 9 til 12, men klokken 10.25 meddelte ovnleverandøren Sorg, at nu var det slut, for ellers kunne de ikke nå at have ovnen helt færdig til i dag, hvor opvarmningen af ovnen begynder stille og roligt.

Der manglede lige de sidste sten på gulvet, som blot bliver lagt løst oven på noget pulver, som smelter og binder fliserne fast til underlaget, når der kommer varme på.

Her er ikke noget med at give den fuld gas fra dag et af. Det skal ske efter en helt speciel plan for at stenene ikke knækker. Ovnen varmes op til 50 grader, og så er det ellers plus fire grader i timen, indtil den er 400 grader. Så kan stenene godt tåle, at temperaturen stiger med otte grader i timen, til ovnen er nået op på 600 grader.

I fredagens Sjællandske kan du læse hele historien om, hvordan de sidste timer, inden glasovnen blev klar til opvarmning, forløb.

Du kan købe adgang til e-avisen via linket sn.dk/e-avis.