Så er det tid til julelys i øjnene

Jul. Årets store dag nærmer sig med hastige skridt. Julemanden ankommer søndag i sit stiveste puds og lægger til kaj i Næstved Havn.

Julemanden ankommer søndag

Næstved: Søndag 27. november kan børn og barnlige sjæle som altid være med til at byde julemanden velkommen og sammen med ham og borgmester Carsten Rasmussen tænde det store juletræ på Axeltorv.

Sådan så julemandens ankomst ud dengang det var skibet Enø, der lagde til kaj i Næstved Havn. Nu er det skibet Nordvest, der sørger for en vellykket sejlads af børnenes ven. Foto: Dorte Rye Silbo Foto: Dorte Rye Silbo

– Vi havde ellers i år planer om at få besøg af julemanden lørdag i stedet for søndag, men det er svært at hamle om i mod i VM i fodbold, fortæller citychef Daniel Lillerøi.

– Vi er naturligvis heller ikke meget for at lave om på en stor succes med mange, der hvert år trofast møder op for følge julemanden fra havnen op til Axeltorv, fortsætter han.

Inden julemandens ankomst er der gløgg og æbleskiver i et af havnens pakhuse. Foto: Dorte Rye Silbo

Gløgg og æbleskiver

Men inden varmes op med gratis gløgg, æbleskiver og juleklip – så længe lager haves – i et af havnens pakhuse.

Julemanden ankommer ude ved Fjorden, hvor han samles op af skibet Nordvest, der sejler ham ind til Næstved Havn for at hilse på alle børn og barnlige sjæle.

Han bydes velkommen af Torben Johansen, formand for havnebestyrelsen, og cirka kl. 15.30 drager julemanden og alle hans gæster afsted mod Axeltorv anført af De Gule Spejdere og Avantgarden.

Juletræet tændes

På Axeltorv spiller Næstved Byorkester op til julemandens ankomst, og borgmester Carsten Rasmussens velkomsttale. Siden vil de i fællesskab tændes årets juletræ.

Rigtig mange familier har en festdag, når julemanden og borgmesteren sammen sørger for at det store træ tændes på Axeltorv. Foto: Dorte Rye Silbo Foto: Dorte Rye Silbo

Juleseancen er fyldt med flere godter. Nordisk Film Biografer er igen i år med til at gøre juletræstændingen til noget ganske særligt, når de inviterer indenfor til gratis film . Det er “Julemandens datter 2” og den er for hele familien.

Det er først-til-mølle, og der bliver anvist pladser i salen. Det er derfor ikke muligt at reservere pladser forud.