Røgalarm vækkede beboere i brændende hus: 16 brandfolk måtte rykke ud

Røgalarm vækkede beboere i brændende hus: 16 brandfolk måtte rykke ud
Foto: Picasa, Ida Steenfeldt Andersen

Natten til onsdag måtte brandfolk fra Midt- og Sydsjællands Beredskab trække i tøjet og rykke ud til en brand i en tilbygning og et skur på Karrebækvej i Karrebæksminde.

I første omgang havde ilden spredt sig til en carport, et skur og en bil, men flammerne arbejdede sig hurtigt mod hovedhuset, hvor beboerne lå og sov.

– På et tidspunkt var branden ved at udvikle sig og få rigtig fat i hovedhuset, så der måtte vi opgradere vores mandskab på stedet til i alt 16 brandfolk og fem store køretøjer, fortæller Thomas Halskov fra Midt- og Sydsjællands Beredskab, der var indsatsleder på stedet.

Artiklen fortsætter under billedet

I løbet af onsdagen blev ødelagte døre og vinduer spærret af med træplader. Foto: Preben Madsen/Media Næstved

Omfattende skader

Efter fire timers arbejde med vand og røg, var det lykkedes brandfolkene at slukke branden.

Herefter kunne der blive kigget på skaderne.

– Tilbygningen, en carport og en bil er brændt totalt ud, mens hovedhuset stadig står. Det har dog fået nogle slemme røg- og varmeskader, siger Thomas Halskov.

Blev reddet af røgalarm

Husets beboere lå og sov, mens branden fik fat i carport, skur og bil. De kom dog hurtigt ud, da deres røgalarm gav lyd fra sig.

Artiklen fortsætter under billedet

Da branden var ved at sprede sig fra carporten til hovedhuset, måtte der tilkaldes forstærkninger. Foto: Preben Madsen/Media Næstved

– Beboerne lå og sov, men de havde heldigvis en røgalarm, der kunne sørge for, at de kom ud i tide, siger Thomas Halskov.

Han fortæller yderligere, at episoden i Karrebæksminde er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at have installeret røgalarmer i sit hus.

Fordi beboerne ikke selv var vågne, da branden opstod, var det heller ikke dem selv, der tilkaldte hjælp.

– Vi fik anmeldelsen fra nogle naboer eller forbipasserende, siger Thomas Halskov.

Årsagen er ukendt

Det er endnu ikke til at sige, hvorfor den potentielt farlige brand opstod. Thomas Halskov har dog en formodning om, hvor den startede.

Artiklen fortsætter under billedet

Der er tydelige røgskader på huset på Karrebækvej. Foto: Preben Madsen/Media Næstved

– Som det ser ud nu, er den startet i carporten eller i et skur, der hænger sammen med carporten, men det er endnu ikke til at sige med sikkerhed, siger han.

Ingen kom til skade under branden eller slukningsarbejdet.