Politiker fik chok over arena-pris

Foto: Mogens Lorentzen
- Pinligt at prisen for arenaen stiger med 20 millioner kroner, siger Søren Revsbæk.
– Pinligt at prisen for arenaen stiger med 20 millioner kroner, siger Søren Revsbæk.

Venstre-politikeren Søren Revsbæk er chokeret over, at budgettet for Næstveds arena-byggeri er skredet med 30 procent. I efteråret blev han orienteret om, at den oprindelige pris ikke holdt. Men det fik ham ikke til at kræve byggeriet stoppet.

Søren Revsbæk er sammen med byrådsmedlem Per Sørensen medlemmer af Næstved Hallernes bestyrelse. De er udpeget af Næstved byråd og er derfor byrådets vagthunde i hal-bestyrelsen.

De bliver nu udsat for voldsom kritik, fordi de ikke var mere opmærksomme på at projektet økonomisk løb løbsk. I august 2014 lød arena-byggeriets budget på 70 millioner kroner, og nu ser det ud til, at prisen bliver 90 millioner kroner.

– Det er et lige så stort chok for mig som for alle andre, at overskridelsen bliver på 30 procent. Men det giver ikke mening, at stoppe byggeriet nu. Vi kan hverken sige buh eller bæh, men jeg erkender, at det er enormt pinlig, ærgerligt og en skam. Jeg ved ikke, hvor ansvaret skal placeres. Måske burde vores rådgivere have meldt tidligere ud, siger Søren Revsbæk.

Byrådets økonomiudvalg skal mandag drøfte en redningsplan for Næstved Hallernes arena-projekt. Der mangler 20 millioner kroner. Arenaen skal være færdigt i november, og den får plads til 3.500 tilskuere til koncerter og sportskampe.