Oprykning endelig en realitet

FUGLEBJERG/SANDVED/TORNEMARK: Det var en flok lykkelige og storsmilende spillere fra Fuglebjerg/Sandved-Tornemark, som lørdag kunne fejre, at oprykningen til serie 1 kom i hus ovenpå en 5-0 sejr hjemme over bundproppen Toksværd-Olstrup og et samtidigt nederlag til forfølgerne fra Ørslev GIF, som var de eneste, der kunne fravriste FST oprykningen. Og endelig fristes man til at sige, efter FST de sidste seks sæsoner stort set har været en fast del af topstriden i serie 2, men flere gange har måttet se oprykningen glide dem af hænde.

Om tankerne kredsede for meget omkring muligheden for at rykke op, er ikke til at sige. Men i hvert fald var det et FST-mandskab, som slet ikke kunne finde sig selv og spillet i kampen. Og i løbet af den første halve time var det da også kun flere flotte redninger af Tommy Nielsen i FST-målet, der holdt gæsterne fra fadet. Til gengæld skulle der kun et godt kvarter til at lukke kampen i slutningen af første halvleg, hvor FST scorede tre gange. Først flugtede Kasper Ley bolden i mål ved bagstolpen på Christian Madsens fine indlæg. Dernæst lagde Bo haupt rasmussen bolden til rette for indskiftede Christian Svendsen, som satte et flot langskudsmål ind via stolpen, inden Martin Lind let kunne sætte trumf på og slukke Toksværd-Olstrups drømme om at drille FST ved at score til 3-0, da Bo Haupt Rasmussen serverede bolden til ham kort foran mål.

Anden halvleg var også langt fra vanlig standard for FST, og kampens FST-mand med fire stemmer, målmand Tommy Nielsen, måtte flere gange redde kastanjerne ud af ilden for sit hold, der sikkert drømte sig langt væk og spekulerede på, om Ørslev mon var i gang med at sætte point til. To FST-scoringer blev der dog plads til, da først Christian Svendsen sendte Kasper Ley i dybden, som løb fra gæsternes forsvar og kunne score til 4-0 med en kraftfuld afslutning fra en spids vinkel. Siden kunne Martin Hansen sætte kronen på værket med en flot solotur, hvor han til sidst prikkede bolden i det lange hjørne til 5-0.

Minutterne var lange efter kampen, hvor FST med stor spænding – og med både champagne og særlige opryknings t-shirts liggende klar i kulissen – kunne afvente resultatet af kampen mellem Køge BK og Ørslev GIF, som heldigvis for FST endte med en hjemmesejr. Dermed kunne propperne springe og FST nyde oprykningens rus tre spillerunder før slut. Formentlig får FST følgeskab af Vetterslev-Høm op i serie 1.

Knæk i stime

I serie 4B blev FST's flotte stime på tre sejre i rap knækket lørdag eftermiddag, da man havde besøg af et velspillende tophold fra Sct. Jørgens IF, som vandt en stor sejr på hele 7-0. En sejr, som dog var alt for stor, idet FST egentlig var godt med før pausen og ikke havde behøvet være bagud 0-3 her, men så måtte strække våben over for de stærke gæster i løbet af anden halvleg.

FST fik en meget skidt start på kampen, idet man blev overløbet to gange inden for kampens første kvarter, hvilket betød 2-0 og noget op af bakke resten af kampen. Man kom dog godt igen, men var uheldige i to situationer, da først Jonatan Holm Pedersen måtte se sit dommedagshug fra 30 meter prelle af på trekants-sammenføjningen, mens dommeren kort efter overså, at Sct. Jørgens målmand tog med hænder uden for feltet. Kort før pausen kunne udeholdet så ødelægge FSTs optimisme, da de fik scoret til 3-0.

I anden halvleg var overmagten for stor, og Sct. Jørgens kunne score hele fire gange mod et modløst FST-mandskab, som desværre måtte indkassere to skader, der forhåbentlig ikke er for alvorlige, set i lyset af de tre meget vigtige kampe, som nu venter. Her skal FST forsøge at skrabe så mange point sammen, at man kan hoppe fra den nuværende 8. plads op i top 7, som betyder serie 4 til efteråret.

FST 1 skal forsøge at runde en stor sæson pænt af, når de spiller fredag kl. 18.30 på udebane mod rivalerne fra Slagelse IK, som kæmper for at undgå nedrykning. FST 2 kæmper også for point og skal forsøge at tage dem lørdag kl. 15.30 på udebane mod Newroz BK.