Offer: Det var et blodbad

Foto: Anna C. Møhl
En 45-årig mand fik besøg af et tæskehold, der klippede hans venstre lillefinger af med en rosensaks.
En 45-årig mand fik besøg af et tæskehold, der klippede hans venstre lillefinger af med en rosensaks.

Jeg havde mistet så meget blod, at jeg ikke havde nogen smerter. Jeg kunne ikke engang mærke, da han klippede min lillefinger af.

Sådan sagde en 45-årig mand om, hvad der gik for sig i hans lejlighed i Næstved, da et tæskehold gik amok og amputerede hans venstre lillefinger med en rosensaks.

– Det var et blodbad. Jeg kan huske jeg tænkte: Hvorfor klipper han ikke alle mine fingre af, sagde den 45-årige opgivende.

I forvejen har han kun fire fingre på højre hånd.

Opgøret handlede måske om penge, måske om tyveri. Fakta er, at den 45-årige fik besøg midt om natten i sin lejlighed på Skovburren i det østlige Næstved. Tre mænd trængte ind anført af offerets bedste ven gennem 13 år.

Vennen, en 49-årig mand, er sammen med to andre mænd tiltalt for drabsforsøg på den 45-årige. Trioen har siddet varetægtsfængslet i næsten et år.

I en rus af stoffer og had gik den 49-årige amok på sin kammerat og klippede venstre lillefinger af ham med en rosensaks. Inden da havde han stukket og snittet i sin ven, så blodet sejlede.

– Jeg sleb kniven hele formiddagen, så den skar godt, forklarede offeret og sad som en sprællemand, da han udpegede alle de steder på kroppen, hvor han var blevet skåret og snittet.

De kommer alle fra misbrugsmiljøet og har lært hinanden at kende på enten forsorgshjem eller misbrugscentret i Næstved.

Alle tre nægter drabsforsøg, men den 49-årig har i retten fortalt, at han stod bag amputationen.

»Han var i bad standing og derfor skulle han miste sin finger. Da fingeren lå på gulvet i blodet, syntes jeg det var nok,« fortalte den 49-årige i retten forleden.

Tæskeholdets Benjamin, en bleg 27-årig mand, portrætterer sig selv som en outsider, der kun perifert har med misbrugsmiljøet at gøre.

– Jeg er buddhist. Derfor hjælper jeg skæve eksistenser. Helvede brød løs i lejligheden og jeg prøvede at ringe 112. Da jeg trykkede 2, gik min telefon død for strøm, sagde den 27-årige.

Han har forklaret, at hans hensigt var at læse medicin og at hans kendskab til smertestillende medicin og lægefaglige udtryk stammer fra hjemmestudier.

– Det gav en bestemt lyd, da fingeren blev klippet af. Da jeg hørte lyden, gik jeg i panik og begyndte at slå på væggen for at få fat på naboen. Jeg var den eneste i lejligheden, der ville han det godt, sagde den 27-årige.

Offeret kræver godt 130.000 kroner i erstatning for svie og smerte.

Nævningetinget ventes at tage stilling til skyldsspørgsmålet 2. september.