Nyt liv i dyrehospitalet

Foto: Per Witt

Skelby // Efter at have stået tomt i fire år er der nu kommet nyt liv i Skelbys gamle dyrehospital på Skelbyvej 32.

1. april åbnede outdoor tøj- og tilbehørsbutikken »House of Fife« nærmest i ubemærkethed undtagen i nærområdet, men nu markeres det skærtorsdag og langfredag med fuld hornmusik, leveret af Næstved Jaghornblæsere, at Skelby har fået en butik.

Indehaver af House of Fife er gårdejer Hans H. Christensen, der åbnede internetbutikken fife.dk for halvandet år siden fra privatadressen i Kagstrup, hvor han også havde showroom.

Internetbutikken fife.dk eksisterer stadig i bedste velgående, men nu tager han springet og har åbnet den ca. 150 kvadratmeter store, fysiske butik med et stort sortiment inden for lækkert og praktisk beklædning til jagt, fritid og arbejde. Da jagt er det bærende element i butikken er der også hundeudstyr som hundekurve og -foder, men også røgovne samt havepavilloner, der importeres fra Baltikum og meget andet. Der arbejdes på sigt med også at have (mad)delikatesser i butikken.

Hans H. Christensen fik mod på at sælge jagtbeklædning efter en jagtur til Skotland. Han forelskede sig i det praktiske kvalitetstøj, der også indbefatter strømper, vandrestøvler, knickers, tweedjakker, jagthatte m. m.

Kan ikke skyde på dyreøjne

Til at passe butikken i det daglige har Hans H. Christensen ansat 38-årige Tinna Moesgaard, der tidligere har beskæftiget sig med detailsalg af foder og udstyr til kæledyr. Og så går hun iøvrigt med på jagt sammen med sin ene datter og hund men overlader selve skyderiet til husbonden hjemme på egne marker og skov ved Glumsø.

– Jeg har skam jagttegn, men det er noget med de dér dyreøjne, der gør, at jeg lader bøssen blive hjemme, siger Tinna med et smil.

Første forhandler på kontinentet

Butikken i det gamle dyrehospital er både showroom for de varer, man kan se i netbutikken og butik, hvor man kan købe og betale varerne. Her er der nemlig plads til at have både lager og fremvisning af varerne ude og inde.

De fleste produkter er egen import fra skotske »Hoggs of Fife«, der ligger i county Fife i det østlige Skotland. House of Fife i Skelby er faktisk det europæiske kontinentets allerførste forhandler af produkterne fra skotske »Hoggs of Fife«, da alle øvrige forhandlere findes i UK og Irland.

– Vi har dog ikke kilte og klan-tern i sortimentet, men vi kan da godt skaffe en kilt, hvis man ønsker det, siger Tinna Moesgaard med et smil.

På sigt vil hun forsøge sig med forskellige events i butikken som foredrag for hundeejere, gæstekokkebesøg og træningskurser for hunde og deres ejere.

– Vi har nemlig det grønne område bag bygningen, som hundeterapeuten Irene Jarnved for en del år siden brugte til hundetræning, fortæller Tinna Moesgaard.

Butiksbestyreren vil stå i butikken mandag til fredag klokken 10 til 17 og lørdag klokken 10 til 15, men under åbningsfesten skærtorsdag og langfredag i påsken vil hun ud over at hilse på i tidsrummet fra 10 til 17 også finde tid til at byde velkommen sammen med Næstved Jagthornblæsere. For her spiller hun nemlig selv med på det lille Fürst Pless horn.