Nyt elevhus skal styrke trivslen på Herlufsholm

På Herlufsholm Skole er de lige nu ved at færdiggøre et elevhus. Eleverne har været med i hele processen og fik i weekenden hjælp af en kendt designer.

Nyt elevhus skal styrke trivslen på Herlufsholm

Eleverne på Herlufsholm gav den i weekenden gas med indretningen af deres nye elevhus.

Herlufsholm Skole, vil gerne skabe et elevhus, hvor eleverne kan være og som eleverne, herunder særligt elevrådet, har ansvaret for.

De kalder huset for et Dipel-hus, hvilket er deres eget ord for et elevhus.

Elevrådsformand i grundskolen, Karla Marie Tribler, 9.C (Tv), designer Søren Vester og elevrådsformand i Gymnasiet er alle glade for samarbejdet om tilblivelsen af det nye elevhus. Privatfotos

Elevstyret

Huset er lige nu ved at blive indrettet. Eleverne har været med til at male det, bygge møblerne og finde ud af, hvordan det skal se ud. Så eleverne er med i hele processen.

– Jeg synes, det er fedt, at vi som elever kan få lov til at være med i byggeprocessen af vores skole. Det er dejligt, at skolen gerne vil inddrage os i deres beslutninger. Dipel-huset har været elevstyret, og det betyder, at vi alle har haft noget at sige, i forhold til hvordan huset ender med at se ud, siger elevrådsformand i grundskolen, Karla Marie Tribler, 9.C.

Idéen med huset er, at det skal favne alle elever fra 6. klasse til 3.g, og være et frirum, hvor eleverne kan hygge sig på tværs. Dermed er det en del af skolens ”Handlingsplan for øget trivsel og skoleudvikling”. For det skal gøre så rammerne for det gode fællesskab på årgangene og på tværs af årgangene styrkes.

Eleverne brainstormede i fredags på, hvordan de ønskede, at elevhuset skal ende med at blive.

Hjælp fra Søren Vester

Designer Søren Vester, bl.a. kendt fra tv-programmet "I hus til halsen", var i sidste weekend forbi og hjælpe eleverne i gang. Der blev snakket om drømme og ønsker og om, hvad huset skal kunne.

– Da jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe til med skabelsen af et nyt elevhus på skolen, tænkte jeg med det samme, at det kunne blive en sjov udfordring. Jeg har tidligere været med til at lave ungdomshuse, og det er en sjov proces, lyder det fra Søren Vester.

Søren Vester var med eleverne på møbeljagt. Og der blev malet og indrettet en masse i weekenden, og huset er nu næsten klar til at blive taget i brug. Det ser elevrådsformanden i gymnasiet, Holger Christian Skeel, 3.V frem til:

– Det nye Dipel-hus vil samle eleverne og give muligheder for at skabe nye relationer på tværs af klasser og årgange. Eleverne har haft indflydelse på alt i huset og selv lavet alt, og jeg glæder mig til at tage det i brug snart.

Ambitionen er på sigt, at hele huset skal inddrages til elevhus med alle de muligheder, det giver. Skolen er startet ud med det gamle billedkunstlokale – og tager den derfra. På sigt er drømmen også, at der skal være en tilhørende gårdhave.

Elevhuset bliver elevernes sted at være, når de har frikvarter eller skal lave gruppearbejde eller lignende.