Ny rorchef på møbelgulvet

Foto: Per Witt

Næstved // Chefkontoret på første sal vil han ikke tage fra faderen, for han skal selv være nede i butikken hvor kunderne er og sammen med møbelhusets øvrige medarbejderne. For det meste.

1. april markeres ved en reception at Jesper Kjep Rasmussen, 32 år, har overtaget den daglige drift af faderen Heine Sørensens livsværk gennem 40 år, møbelhuset IDEmøbler – af mange kendt som Svends Møbler – ved havnen.

Det er et glidende generationsskifte, der er igangsat, så Heine Sørensen kan med god grund beholde hjørnekontoret med udsigt over havnen, hvorfra han fortsat styrer roret på selve »skibet« som ansvarlig for selve ejendomskomplekset.

I IDEmøbler siden 2002

Jesper Kjep er udlært i IDEmøbler i Køge og har senest været butikschef i IDEmøbler i Glostrup, hvor han sikrede landets største omsætning i en IDEmøbelbutik, og dem er der ialt 33 af i Danmark og en på Færøerne.

Om han kan flytte denne rekord til Næstved må vise sig. Men da IDEmøbler i Næstved er blot en ud af fire privatejede møbelbutikker i kæden, er der en god grund til at skabe både høj omsætning og overskud.

– På tegnebordet har længe ligget en plan for en udvidelse med ekstra 700 kvm butik i gulvplan på vores parkeringsplads. Men hvornår planen skal realiseres er endnu ikke på plads, siger Jesper Kjep, der sideløbende med jobbet i Glostrup har siddet med ved bordet i faderens butiksbestyrelse de seneste to år.

Kendetegnende for en IDEmøbel-butik er det faste sortiment, der forefindes i alle kædens butikker men kendetegnende for IDEmøbler i Næstved er »Svends Møbler-effekten«. At Heine Sørensen og nu Jesper Kjep, på grund af, at butikken er personligt ejet, også kan og har stor lyst til at forhandle andre mærker. Derfor finder man også kendte og eksklusive mærker som Montana, Eilersen og Hay i IDEmøbler i Næstved.

At faderen og sønnen ikke har samme efternavne har sin naturlige forklaring. Jesper Kjep Rasmussen har sit mellemnavn efter moderen og efternavnet efter hustruen. Da de blev gift fik han hendes efternavn og hun fik hans mellemnavn. Parret bor i Næstved hvor hustruen iøvrigt er sygeplejerske på Næstved Sygehus.

Receptionen foregår i møbelhuset på Kanalvej 1 i tidsrummet fra klokken 14 til 17.